Jurnalistul si activistul Mihai Gotiu va candida pe listele USR Cluj la Senat, a confirmat acesta pentru HotNews.ro. In acest moment, Mihai Gotiu conduce platforma RomaniaCurata.ro, insa este auto-supsendat temporar. Gotiu a fost unul dintre cei mai duri opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana, dar si ei exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

Mihai Gotiu - proteste 2013Foto: Facebook

In urma cu cateva zile, platforma condusa de Gotiu a gazduit un atac dur al Alinei Mungiu Pippidi la adresa lui Dacian Ciolos dupa ce acesta si-a lansat platforma politica.

"Printr-un misterios aranjament de vară, niciodată consultat cu susținătorii, USR devine doar un vehicol Cioloș, nu mai are rost să își facă program, că vine o platformă scrisă undeva, nici să construiască competențe, că vin deja selectate de președinție și servicii, din guvernul Cioloș", scria Pippidi dupa lansarea platformei lui Dacian Ciolos.

Mihai Gotiu (n. 1973). Este licentiat in Drept si a urmat cursurile de Jurnalistica la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, potrivit unui profil de pe platforma CriticAtac. A fost redactor-sef al saptamanalelor Clujeanul si Viata Clujeanului si al cotidianului Ziarul Clujeanului. A colaborat cu platformele VoxPublica.ro si Critic Atac.

"Este doar parerea mea ca USR e un partid care reprezinta (si) strada ultimilor ani? Este doar o perceptie publica ori asta e realitatea? Timp de mai bine de o saptamana am incercat sa afla raspuns la intrebarile astea discutand cu prieteni, activisti, ong-isti. N-am ajuns la o concluzie, la un raspuns ferm. Mi-a mai ramas o singura posibilitate de a afla. Am raspuns invitatiei de a candida in Filiala Cluj pentru functia de senator. Am facut-o cu un program bazat pe documentele programatice ale societatii civile din ultimii ani: Carta Alba a Bunei Guvernari (dupa protestele din 2012), Proclamatia de la Campeni (2013) si Declaratia de la Cluj. Fiecare punct din mini-programul personal intitulat "Jos zidul!" raspunde unui slogan strigat in strada: "Nu corporatia face legislatia!", "Uniti, salvam Rosia Montana!", "Cultura, nu cianura!", "Nu vrem sa fim o natie de sclavi", "SRI, lasa-ne bani de educatie!", "Solidaritate!", "Presa fara lesa!" etc. (sper ca v-am starnit curiozitatea sa aflati zilele si luna urmatoare ce vreau cu astea - ca va fi o campanie lunga, nu spun si io totul din prima zi). Colegii din filiala mi-au acordat un vot de larga incredere. Asadar, cel putin la Cluj, raspunsul majoritar a fost destul de clar. In conditiile astea nu imi ramane decat sa multumesc pentru increderea primita si sa-mi asum responsabilitatea de a merge mai departe", povesteste Mihai Gotiu pe site-ul Romania Curata.

Studii Mihai Gotiu:

  • Facultatea de Drept, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj, 1997;
  • Facultatea de Istorie si Filosofie, sectia "jurnalistica", Universitatea Babes-Bolyai, Cluj, 1996;
  • Scoala Internationala de Vara de Psihologie Cognitiv Comportamentala si Diagnostic Formativ,
  • Universitatea Babes-Bolyai, Cluj, 1997;
  • Training profesional Romania-Olanda, 2006-2007, Centrul pentru Jurnalism Independent, in cadrul programului MATRA al Ministerului pentru Afaceri Externe al Olandei;
  • Milena Jesenska Visiting Fellow, Institute for Humane Sciences, Viena, 2013