Deputatul Elena Udrea a declarat marti, in fata Sectiei 2 de Politie, unde s-a prezentat pentru controlul judiciar, ca nu este hotarata daca va mai candida la alegerile parlamentare, ea sustinand ca este evidenta o implicare a Directiei Nationale Anticoruptie in activitatea politica, potrivit News.ro. Fostul ministru spunea, acum o saptamana, ca nu se gandeste deocamdata la politica: "Ma gandesc sa urmez calea credintei si a ajutorarii oamenilor prin puterea credintei."

Elena Udrea (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Ma gandesc la multe in perioada asta. O sa vedem. Deocamdata ma mai gandesc, vedem ce voi face. Nu am un raspuns sa va dau acum. Este evident ca este o implicare a DNA in activitatea politica, doar si pentru faptul ca sunt anchetati in preajma campaniei electorale cu precadere cei din opozitie, partidul lui Traian Basescu si este afectat insusi fostul presedinte. Mai putin partidul domnului Iohannis, de exemplu", a spus Elena Udrea, la plecarea de la Sectia 2 de Politie din Bucuresti.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai spus ca a vorbit cu Traian Basescu dupa ce procurorii au pus-o din nou sub control judiciar, insa nu i-a cerut sfatul pentru ca ea este "un om cu experienta in dosare penale, mai mult chiar si decat presedintele Traian Basescu".

Elena Udrea a adaugat ca va cere, in curand, schimbarea programului de control judiciar, pentru ca intentioneaza sa nu lipseasca de la cursurile de master in specializarea consiliere pastorala la care s-a inscris la Cluj-Napoca: "O sa fac o solicitare la sectia de Politie in asa fel incat sa fiu si la cursuri, sa si semnez aici cand este cazul. (...) Le fac nu pentru CV, ci pentru ca imi doresc sa activez direct si personal in cadrul acelei asociatii de psihologie si religie in care imi propun ca cei care au probleme de orice natura sa si le poata rezolva si cu ajutorul practicii religioase, a credintei si cu ajutorul psihologiei. Pentru asta, cursul de master de consiliere pastorala pe care eu il fac este foarte util."

Pe 22 septembrie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar de procurorii DNA in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Basescu, fiind acuzata de cinci infractiuni de spalare de bani.

In acelasi dosar a fost pusa sub control judiciar si Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu. Ea este acuzata de instigare la abuz in serviciu si la spalare de bani.