Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca dupa alegeri Romania trebuie sa aiba un guvern politic si a subliniat ca actualul guvern tehnocrat a fost o solutie de criza. Iohannis a refuzat sa raspunda la intrebarea daca l-ar nominaliza din nou pe Dacian Ciolos ca premier daca o coalitie de guvernare l-ar propune dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"O tara trebuie sa aiba un guvern politic. Faptul ca in aceasta perioada de criza am propus o persoana neafilitata politic (si l-am rugat pe Dacian Ciolos sa propuna un guvern independent politic) a fost o solutie pt o perioada limitata. Cred ca dupa alegeri nu putem discuta decit de un guvern politic", a spus Iohannis intr-o discutie cu ziaristii cu ocazia inceperii anului scolar.

Intrebat de reporteri daca o eventuala candidatura a unora dintre ministrii tehnocrati ar destabiliza Guvernul, Iohannis a spus: "Nu cred ca putem vorbi de o destabilizare. Cand l-am nominalizat pe Ciolos premier, am spus ca e nevoie de o reformare din interior a partidelor si deschidere catre oameni noi. Oameni noi ar putea sa vina si din guvern, fara sa ma gandesc la cineva anume".