Senatorul independent Marius Isaila s-a inscris in Partidul Romania Unita (PRU), condus de Bogdan Diaconu, parlamentarul participand, miercuri, la o intalnire a conducerii acestei formatiuni cu senatorii si deputatii care si-au anuntat intentia de a intra in partid, la Clubul parlamentarilor din Palatul Parlamentului, potrivit News.ro.

Marius IsailaFoto: Senatul Romaniei

Mariu Isaila a intrat la intalnirea PRU, confirmand ca s-a inscris in partid.

La discutiile cu Bogdan Diaconu participa mai multi parlamentari, printre care Sebastian Ghita, Marius Manolache, Cristian Rizea, Mihai Sturzu, Ion Eparu, Dorin Petrea, Razvan Tanase, Mario Caloianu, Camelia Khraibani.

In urma anunturilor facute in ultima perioada de catre unii parlamentari, privind inscrierea in PRU, partidul este aproape de a putea sa isi infiinteze grup parlamentar propriu.

Pentru constituirea lui, este nevoie de cel putin 10 deputati care au candidat pe listele aceluiasi partid sau aliante. In momentul de fata, exista doar 9, proveniti din PSD si UNPR, iar alti doi parlamentari sunt din PND si PMP.

Fostul senator UNPR Marius Isaila a fost condamnat in aprilie de ICCJ la patru ani de inchisoare cu executare, instanta dispunand si confiscarea de la acesta a 180.000 de euro, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta privind blocarea unui control ANAF si atribuirea de contracte pe bani publici.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori.

Tot miercuri, liderul PRU, Bogdan Diaconu, a anuntat pe Facebook inscrierea in partid a inca doi deputati, Daniel Oajdea (fost PPDD) si Sorin Teju (PNL), si a spus din nou ca il asteapta pe Victor Ponta.

"Bine ai venit, Daniel! De astazi Partidul Romania Unita mai are un parlamentar. Deputatul (Iasi) Daniel Oajdea s-a inscris in PRU. De astazi suntem mai puternici, iar maine vom fi si mai puternici...il asteptam pe VP", a scris Diaconu.

Tot Diaconu a anuntat si inscrierea in PRU a deputatului PNL Sorin Teju.

"Bine ai venit, Sorin! De astazi Partidul Romania Unita mai are un parlamentar. Deputatul (Prahova) Sorin Teju a ales sa iasa din PNL si s-a inscris in PRU. De astazi suntem mai puternici, iar maine vom fi si mai puternici...il asteptam pe VP!", a scris Diaconu pe pagina de socializare.

Mai multi parlamentari, printre care Sebastian Ghita, Mihai Sturzu, Daniel Savu, Cristian Rizea, Ion Eparu sau Marius Manolache, si-au anuntat in ultimele zile trecerea la PRU.