Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca nu vor fi membri de la Bucuresti trimisi sa candideze in teritoriu la alegerile parlamentare si ca cei aflati pe liste vor fi exclusiv din judetul respectiv, dar se vor regasi si multi tineri si multe femei, potrivit News.ro.

Dragnea a declarat joi, la Mamaia, la Scoala de Vara a femeilor social-democrate, ca fiecare candidat la alegerile parlamentare va fi analizat cu atentie.

"Nu voi trimite in niciun judet pe cineva de la Bucuresti, fara niciun fel de exceptie. Toti candidatii vor fi din organizatia PSD din judetul respectiv. In schimb, o sa ma uit cu atentie si voi avea o discutie cu fiecare presedinte de organizatie pentru fiecare candidat in parte. O sa avem liste pentru Parlament profesionalizate, in functie de comisiile din Parlament, vreau ca toti candidatii nostri sa contribuie la ridicarea calitatii Parlamentului. Vor fi pe listele Parlamentului multi tineri, multe femei, si in sensul acesta nu voi primi liste de la centru pe care sa le semnez pur si simplu cu ochii inchisi", a afirmat Liviu Dragnea.

El a spus ca nu doreste candidati fara chef de munca, ci oameni care sa stie proiectele de legi atunci cand merg in comisie si sa fie prezenti la vot.

"Nu vreau sa fie in Parlament, cel putin din partea PSD-ului, vreun deputat care sa nu aiba drag de munca, vreun deputat care sa nu mearga la comisii, de vreun deputat caruia sa i se pare ca de luni dupa-amiaza pana miercuri la pranz este o munca foarte grea si nici pe aia nu poate sa o indeplineasca, un deputat care daca merge in comisie sa stie proiectele de legi pentru ca este de specialitatea respectiva, care sa fie prezent la vot si care sa fie un om activ si dinamic in Parlamentul Romaniei. Am vorbit cu colegii mei, toti au acceptat lucrul acesta, au inteles si in sensul acesta vom face listele", a spus liderul PSD.

La randul sau, presedintele PSD Constanta, Felix Stroe, a afirmat ca pe listele de parlamentari din partea organizatiei pe care o conduce vor fi nume noi in proportie de 70 la suta, printre care multe femei si multi tineri. El nu a dorit sa faca vreo nominalizare, spunand ca procedura de selectare este in plina desfasurare.

Intrebat daca Manuela Mitrea, parlamentar PSD de Constanta, sotia lui Miron Mitrea, va mai candida din partea organizatiei, Felix Stroe a negat acest lucru.