Constantin Sava, primarul suspendat al municipiului Urziceni, si-a depus candidatura, din partea PNL, pentru nou mandat, desi in urma cu doar doua saptamani - pe 12 aprilie - DNA i-a interzis acestuia sa isi exercite functia de primar, obligatie care este parte a masurii controlului judiciar prelungite in cazul lui Sava.

Depunerea candidaturii lui Sava dateaza din data de 25 aprilie (luni) si este o surpriza, avand in vedere ca vineri, pe 22 aprilie, copresedintele PNL Ialomita, Gheorghe Tinel, declara ca cel care va candida este viceprimarul Cristea Nicolae, "cu sustinerea totala a actualului primar Sava Constantin", relateaza Obiectiv.net.

Acesta a precizat miercuri pentru HotNews.ro ca intre timp a avut loc o analiza la nivelul organizatiei municipale din Urziceni din care a rezultat ca Sava poate castiga un nou mandat si a fost decizia celor din filiala municipala sa mearga pana la urma pe mana acestuia in cursa electorala.

"A fost o analiza a organizataiei municipale de a il sustine pe primarul in functie, dar este si o problema de perceptie - electoratul nu intelege,e greu si cu partea politica sa ii argumentezi ca trebuie sa faca un pas inapoi. Viceprimarul ar fi avut sansa a doua in fata candidatului PSD. El are sanse sa recastige primaria, este o decizie exclusiv politica. Eu m-am abtinut de la a-i da un vot, insa nu poti sa treci peste dorinta organizatiei municipale" a declarat deputatul PNL.

Cazul lui Sava nu este unic. Recent, primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, a anuntat ca va candida, independent insa si nu din partea PNL, pentru un nou mandat, desi la inceputul lunii martie a primit interdicitie din partea Curtii de Apel sa si mai exercite atributiile de edil. Mai multe, aici.