Candidatul PSD pentru Primaria Ploiesti va fi Cristian Ganea, viceprimar cu atributii de primar, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, transmite Agerpres. Acesta anuntase in ianuarie ca senatorul Daniel Savu este candidatul partidului, insa organizatia municipala PSD Ploiesti a declarat ca nu il sustine si a cerut o noua nominalizare.

Cristian GaneaFoto: Facebook - Cristian Ganea

Toader a explicat ca, "in urma analizelor", s-a stabilit ca din partea PSD va intra in cursa electorala pentru Primaria Ploiesti Cristian Ganea, el fiind catalogat drept "cel mai bun candidat" si "un om al faptelor, nu al vorbelor".

Ganea, de profesie economist, este membru al PSD din anul 2008, el aflandu-se la primul mandat de consilier local. Acesta este viceprimar cu atributii de primar al Ploiestiului de la sfarsitul anului trecut, cand primarul Iulian Badescu a demisionat din functie dupa ce a fost arestat preventiv intr-un dosar care vizeaza premierea echipei FC Petrolul Ploiesti din bugetul local.

Toader declarase in ianuarie, ca senatorul Daniel Savu este candidatul partidului pentru functia de primar al Ploiestiului, pentru care a mai intrat in cursa electorala si in anul 2008, pierzand in fata actualului candidat al PNL, Andrei Volosevici.

La scurt timp insa, organizatia municipala PSD Ploiesti a anuntat ca nu sustine aceasta candidatura, solicitand presedintelui PSD Prahova sa nominalizeze un alt candida.