Senatorul ALDE Remus-Daniel Nitu a anuntat luni, in plen, ca demisioneaza din Camera superioara a Parlamentului, informeaza Agerpres.

"Senator Nitu Remus-Daniel, ales in Colegiul Uninominal 2 Horezu-Brezoi, imi dau demisia din calitatea de senator", a transmis Nitu.

El a demisionat pe 3 februarie din PNL si a activat in grupul senatorilor liberal-conservatori (ALDE).

Remus-Daniel Nitu a declarat la acea data, pentru Agerpres, ca decizia are legatura cu situatia filialei PNL Valcea.

"Ma despart cu greu de acest partid, al carui membru sunt de peste 25 de ani, dar decizia de a demisiona am luat-o in urma unei analize serioase a situatiei actuale din filiala PNL Valcea. Plec pentru ca nu ma mai regasesc in actuala structura politica. Va asigura insa ca nu exista niciun conflict de natura personala cu niciunul dintre membrii PNL Valcea, doar ca din punct de vedere politic viziunile noastre nu mai coincid", preciza Nitu.

UPDATE Senatorul Remus-Daniel Nitu spune ca se retrage definitiv din politica

Senatorul Remus-Daniel Nitu a declarat luni, pentru Agerpres, ca se va retrage definitiv din viata politica si se va dedica familiei, afacerilor si altor actiunii social-culturale.

"Nu ma regasesc in actuala clasa politica. Sunt dezamagit de politica din Romania, politica in care m-am dedicat mai bine de 25 de ani. Este momentul in care ma retrag, ma voi dedica familiei, imi voi continua afacerile si ma voi ocupa de actiuni cu caracter social-cultural, care nu au legatura cu politica. Ma voi stradui sa sprijin creativitatea, sa continui de exemplu aducerea la lumina a operei mai putin cunoscuta in Romania a sociologului Dumitru Draghicescu si multe altele", a precizat Nitu.