Prefectul judetului Braila, Nicu Olteanu, a declarat luni, pentru Agerpres, in contextul in care magistratii Curtii de Apel Galati au decis ca primarul Brailei, Aurel Simionescu, sa fie cercetat in libertate, ca acesta isi reia mandatul si se poate intoarce la munca.

"Daca nu s-a dispus nicio alta masura, primarul Aurel Simionescu se poate intoarce de maine la munca. Erau trei situatii: arest preventiv, arest la domiciliu sau control judiciar. Daca nu s-a dispus niciuna din cele trei masuri expuse mai sus, inseamna ca dumnealui isi reia mandatul si se poate intoarce la serviciu", a declarat Olteanu.

Magistratii Curtii de Apel Galati au admis luni contestatia avocatilor la masura arestarii preventive pentru 30 de zile solicitata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati, pentru primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu si fostul director economic in Primaria Braila, Stoica Anghelescu, in prezent consilier personal al primarului si cercetarea acestora in libertate, au anuntat reprezentantii instantei galatene.

Hotararea Curtii de Apel Galati este definitiva, inculpatii fiind eliberati din arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati. Cei doi au stat in arest preventiv 11 zile.

Cei doi sunt acuzati de DNA de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.