Deputatul Daniel Fenechiu, ales pe listele PP-DD, a fost votat sambata presedintele Partidului National Democrat, la primul congres al formatiunii, desfasurat la Palatul Parlamentului.

Daniel FenechiuFoto: Agerpres

Congresul a reunit 1.000 de delegati si a adoptat o rezolutie intitulata "O Romanie pentru romani", informeaza un comunicat citat de Agerpres.

"Vom cere Consiliului Suprem de Aparare a Tarii nu doar sa includa, ci sa impuna in capul listei pericolelor la adresa sigurantei nationale saracia, ca mijloc de exterminare a poporului roman", se arata in rezolutia votata de membrii PND.

Fenechiu s-a declarat onorat si privilegiat sa fi fost ales in fruntea acestui partid.

"PND si-a propus sa fie nu doar un alt partid politic sau un altfel de partid politic, ci partidul politic care sa fie in serviciul romanilor, care sa construiasca o Romanie pentru romani. Primul nostru congres demonstreaza ca suntem pe drumul cel bun", a spus acesta.

Totodata, la Congresul de sambata, in functia de prim-vicepresedinte al PND a fost aleasa deputata Gabriela Anghel si ca secretar general al partidului - deputatul Mihai Deaconu.

Congresul PND a mai ales cei opt vicepresedinti regionali, presedintele si membrii Comisiei pentru Statut, Arbitraj si Litigii, dar si presedintele Comisiei de Etica si Integritate, Comisiei de Control Financiar si al Comisiei de Evaluare profesionala.

In prezent, PND reuneste aproximativ 50.000 de membri in toate judetele tarii, iar majoritatea nu au mai fost implicati anterior in politica, potrivit reprezentantilor formatiunii.