Viitor ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, Costin Borc (50) s-a rermarcat inca din Guvernul Radu Vasile, ca fiind unul dintre cei mai dinamici si activi consilieri ai fostului premier taranist. Vladimir Tismaneanu scria la moartea lui Radu Vasile ca "timp de un an, consilerul sau personal a fost Costin Borc, fostul secretar personal al lui Corneliu Coposu, revenit din Statele Unite unde isi scria teza de doctorat in economie la Universitatea Wisconsin din Madison, spre a lucra direct cu premierul Vasile."

Costin BorcFoto: AGERPRES

Borc a fost consilier – coordonator al premierului Radu Vasile intre 1998 si 1999.

Cosmin Borc alaturi de Corneliu Coposu si Vladimir Tismaneanu

Cosmin Borc alaturi de Corneliu Coposu si Vladimir Tismaneanu

Foto: tismaneanu.wordpress.com

Dupa experienta guvernamentala, Borc a activat in domeniul privat. A fost director general al operatiunilor Lafarge din Serbia. Din septembrie 2013 a ocupat functia de CEO al grupului Lafarge Romania.

Costin Grigore Borc a absolvit Politehnica din Bucureşti, fiind licentiate în Inginerie Energetică (1989). Are un doctorat la Universitatea din Wiscounsin Madison (1997 şi 2001). Tot aici a fost şi asistent universitar pentru o perioadă de cinci ani, între 1995 şi 2000.

Costin Borc, managerul producătorului de ciment Lafarge, a facut un diagnostic de tara într-un interviu pentru wall-street.ro publicat in aprilie 2015, afirmand că, in cazul Romaniei „s-a pierdut respectul pentru banul muncit din greu". “Noi am devenit prea bogaţi mult prea repede. Când nu aveam nimic, în 1990, deodată învârtim nişte sume uriaşe, ca să nu mai spunem că în 2007 nu mai puteam număra câte Porsche Cayenne erau pe străzile din Bucureşti. S-a pierdut respectul pentru banul muncit din greu, pentru lucrul bine făcut, pentru lucrurile care trebuie făcute să reziste.

Citeste si: