Introducerea programului Scoala dupa Scoala la nivel national, in toate scolile primare in care parintii cer acest program, a primit vot in unanimitate in Comisia pentru Invatamant din Camera Deputatilor, precum si aviz favorabil de la Ministerul Educatiei, a anuntat deputatul liberal Raluca Turcan. Urmeaza votul in plenul Camerei Deputatilor, iar Senatul este camera decizionala.

Proiectul este initiat de deputatii liberali Claudia Boghicevici si Raluca Turcan si are in vedere modificarea articolului 58, aliniatul 4 din legea educatiei, care in prezent prevede urmatoarele: "Statul poate finanta programul 'Scoala dupa scoala' pentru copiii si elevii din grupurile dezavantajate, potrivit legii".

Proiectul propune inlocuirea articolului din lege astfel: “(4) Statul finanteaza programul ‘Scoala dupa Scoala’ pentru elevii de pana in clasa a IV-a, ai caror parinti/reprezentanti legali solicita acest serviciu, printr-un tichet in valoare de 0,4 ISR lunar/copil, respectiv 200 de lei. Tichetul are scop exclusiv educational, este netransferabil altor beneficiari, iar scolile sunt cele care deconteaza serviciul. Parintele/reprezentantul legal opteaza pentru acest tichet, in scris, individual pentru fiecare copil, la sfarsitul fiecarui an scolar sau la momentul inscrierii copilului la scoala. Programul ’Scoala dupa Scoala’ este asigurat din finantarea de baza. Valoarea tichetului va fi actualizata si indexata anual, prin hotarare a Guvernului, cu rata inflatiei.”

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Raluca Turcan precizeaza ca proiectul poate intra in vigoare incepand cu anul scolar viitor, 2016-2017. "Masura descurajeaza abandonul scolar, sprijina parintii si ii incurajeaza sa nu-si abandoneze locul de munca,reprezinta si o forma de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele Scoala dupa Scoala. PNL considera ca programul Scoala dupa Scoala reprezinta un castig pentru intreaga societate", sustine aceasta.

Descarca de aici proiectul de lege, precum si traseul sau legislativ