Senatorul PNL Mario Oprea a anuntat, marti, ca liberalii vor contesta la Curtea Constitutionala procedura prin care s-a votat la Senat cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a social-democratului Dan Sova, potrivit Mediafax.

"Vom depune contestatie pentru ca nu este normal sa se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din pacate, constiinta senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie pana pe 2 iunie. Atunci mai multi au votat pentru aceasta cerere, acum mai putini, dar, dupa cum ati vazut, au votat si in alte grupuri, nu numai de la PNL" , a declarat senatorul liberal Mario Oprea, dupa terminarea sedintei in plen.

Oprea a mai spus ca depunerea contestatiei "se va desfasura rapid". "Vom strange semnaturile necesare si, in acel moment, o vom depune", a mentionat el.

"Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura in sine, asa cum s-a spus astazi in plen nu era aceasta cea care trebuia urmata, anume sa se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodata nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, cream un haos in Senat, de cate ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru ca va invoca exemplul de astazi, cand s-a reluat votul, pe motiv ca plenul este suveran", a declarat senatorul liberal.

"Curtea Constitutionala va decide daca acest lucru respecta prevederile constitutionale. Noi suntem convinsi ca a fost acel vot care le convenea", a mai spus Oprea.

Senatul a respins cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, fiind inregistrate 66 de voturi "pentru" si 72 "impotriva".

Anterior votului din plenul Senatului, senatorul Mario Oprea a precizat ca votul in cazul Sova s-a dat pe 25 martie, iar motivarea Curtii Constitutionale nu se refera la votul dat atunci.

Si presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, a anuntat in timpul dezbaterilor din plen ca PNL va contesta procedura la CC.