Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, la B1 TV, in legatura cu faptul ca ginerele sau Radu Pricop are probleme cu justitia, ca el nu este sef de cadre in familie si a spus ca Pricop i-a explicat ca nu avea nicio legatura cu acuzatiile aduse lui Sergiu Lucinschi, potrivit Mediafax.

"In 2013, fiica mea nu era maritata cu Radu. Va pot spune ca am inteles de la Radu despre ce este vorba. Pot si eu, cat stiu, ca santajul ar fi inceput cu un document pe care l-ar fi facut Lucinschi in 2013 si l-a depus la DNA si acel document a fost semnat de un avocat Pricop. Va pot spune ca ginerele meu a intrat in legatura, in contract cu Lucinschi in 2014, deci nu avea nicio legatura cu plangerea facuta la DNA pentru recuperarea a nu stiu ce creante, a caror timp de recuperare expirase. De asta au fost si relativ blanzi, in sensul ca i-au dat deocamdata o interdictie de a parasi tara", a explicat Basescu la B1 TV.

Intrebat cum de ginerii sai au probleme, Basescu a raspuns: "Eram presedintele tarii, nu sunt sef de cadre in familie".

"Poate sa mi se reproseze orice. Dar cand esti presedintele tarii si iti dedici 20 de ore din 24 muncii asteia, rar ti se intampla sa dormi cinci ore. Imi e greu, eu nu stiu cum se pot face week-end-uri ca presedinte. Eu vedeam copii odata la trei luni, imi reprosa si fratele, eu pe fratele meu nu stiu daca l-am vazut de 10 ori cand am fost presedinte. Asa-i timpul si viata fiecaruia", a adaugat Basescu.

Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Basescu, a fost pus sub control judiciar si are interdictie sa paraseasca tara, el fiind urmarit penal pentru complicitate la santaj, in dosarul in care Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, este acuzat ca a constrans un om de afaceri sa ii dea patru milioane de euro.