Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, luni, la bilantul Ministerul Afacerilor Interne, ca "Nu sunt de acord ca relatiile dintre politisti si politicieni este o vulnerabilitate, decat daca plecam de la premisa ca toti sunt corupti. Lupta trebuie sa o ducem toti. Batalia pentru corectitudine si progres ne apartine tuturor. Nu trebuie sa aratam cu degetul catre doamna Codruta sau sa o uram. Ea isi face treaba. Trebuie sa ne facem cu totii treaba. A mai fost unul in istorie - Vlad Tepes. Boierii s-au mutat toti la turci si efectele s-au vazut", potrivit B1 Tv.

Declaratia lui Ioan Rus a venit ca reactie la o afirmatie a Codrutei Kovesi, care subliniat ca o vulnerabilitatea a sistemului juridic o reprezinta legaturile dintre angajatii ministerului de Interne si politicienii locali: "Este important sa descoperim si vulnerabilitatile. Una dintre vulnerabilitati este relatia dintre angajati ai MAI si politicieni locali. A fi politist este o onoare iar politistii trebuie sa faca sacrificii prin limitarea acestor relatii", a spus Kovesi.

Ministerul Afacerilor Interne si-a prezentat, luni, bilantul pe anul 2014. La acest eneviment au fost prezenti presedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, cel al Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, directorul SRI, Eduard Hellvig, si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.