Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv intr-un dosar care vizeaza premierea echipei FC Petrolul Ploiesti din bugetul local, si-a dat demisia din functia de primar, a confirmat marti avocatul acestuia, William Branza.

Iulian BadescuFoto: Agerpres

Acesta l-a asistat pe Badescu, impreuna cu alti avocati, la Curtea de Apel Ploiesti, la sedinta in care s-a judecat contestatia formulata de Iulian Badescu fata de masura arestului preventiv, instanta ramanand in pronuntare.

"Am abordat atat probleme de ordin tehnic, cat si probleme de ordin procedural. Ca element de noutate, vreau sa va spun ca de astazi primaria Ploiesti nu mai are primar, domnul primar Badescu si-a dat demisia", a declarat Branza, potrivit Agerpres.

Un alt avocat al lui Badescu, Tanase Plaiasu, a declarat pentru Agerpres ca primarul a semnat demisia din functie la finalul sedintei de judecata, documentul fiind ulterior inregistrat la Primaria Ploiesti.

Iulia Badescu a fost arestat preventiv pe 4 martie, in urma decizia luate de magistratii Tribunalului Ploiesti. La iesirea de la tribunal, Badescu a lesinat si a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, medicii stabilind ca acesta are nevoie de ingrijiri medicale sub supraveghere permanenta.

Dupa aflarea deciziei judecatorilor, inainte sa i se faca rau, Badescu a declarat ca "este incredibil ceea ce se intampla", ca procurorii nu au nicio alta proba in afara unei declaratii a finantatorului Petrolului, Daniel Capra, catalogand justitia drept una "sovietica".

"Nu exista nicio alta proba. Este o justitie sovietica. Nu inteleg de ce in Romania se intampla aceste lucruri", a spus Badescu.

El a aratat ca functia de primar este considerata in prezent "un pericol public". "Eu ca primar sunt considerat pericol public. Functia de primar este considerata acum pericol public", a mentionat edilul.

De asemenea, el sustine ca "probabil" procurorii se asteapta ca prin exercitarea acestei presiuni, el sa dea declaratii cu privire la alte persoane. "Este incredibil. Nu-mi explic cum se intampla asa ceva, probabil ca domnii procurori pun presiune si se asteapta de la mine sa spun ceva despre cineva. Nu vor primi asa ceva", a adaugat Badescu.

Badescu este acuzat de trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita, intr-un dosar ce vizeaza finantarea ilegala a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti de catre Consiliul Local, acuzatii pe care Badescu le-a catalogat, in urma audierilor din 3 martie, drept "aberatii".

El a negat orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.

Iulian Badescu a mai spus atunci ca perchezitiile si chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunt facut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra. "Probabil ca domnul Capra ( Daniel Capra - n.red.), de acolo din arest, a fost sfatuit sau presat sa dea o declaratie impotriva mea. Acest zvon circula de mult timp in piata ploiesteana", a afirmat Iulian Badescu.

Badescu a mai spus ca "toata aceasta poveste se pare ca a pornit de la o directoare care a plecat din Primarie, ea fiind cea care a refuzat sa semneze documentele". "In calitatea ei de director economic, a depus o plangere in prima instanta pe acest lucru."

Badescu a precizat ca acest dosar este de mai bine de un an si sase luni in ancheta la DNA, aratand ca a fost chemat de catre anchetatori o singura data sa dea declaratii in calitate de martor. "Se pare ca documentele Curtii de Conturi, vizavi de fostul contract incheiat de domnul Volosevici (n.r. - fostul primar al municipiului Ploiesti Andrei Volosevici), nu sunt luate in calcul, si sunt luate in calcul astazi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului", a mai aratat Badescu.

Edilul a subliniat ca aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocati de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali