Mircea Geoana si Marian Vanghelie au lansat, duminica, la Romexpo, noua platforma politica "Romania noastra". Geoana si Vanghelie, care au fost exclusi din PSD in luna noiembrie, au anuntat ca vor sa lanseze o noua formatiune politica, un nou PSD, ca raspuns la actualul PSD, condus de premierul Victor Ponta. "Initiativa noastra pentru un nou proiect social-democrat va schimba majoritatea. Vom avea o noua majoritate, vom avea un nou Guvern. Exista un cartel al partidelor traditionale, pe cale sa faca implozie. 91% dintre romani si romance isi doresc un nou proiect de tara. Proiectul nostru politic, "Romania noastra", pe care il lansam astazi in dezbatere publica, este contributia noastra la un nou proiect de tara. Sultanatul politic Ponta se va incheia in cateva saptamani", a afirmat Mircea Geoana, in discursul de lansare.

Mircea GeoanaFoto: Hotnews

Mircea Geoana la lansarea platformei politice:

  • Initiativa noastra pentru un nou proiect social-democrat va schimba majoritatea. Vom avea o noua majoritate, vom avea un nou Guvern.
  • Exista un cartel al partidelor traditionale, pe cale sa faca implozie.
  • 91% dintre romani si romance isi doresc un nou proiect de tara.
  • Proiectul nostru politic, "Romania noastra", pe care il lansam astazi in dezbatere publica, este contributia noastra la un nou proiect de tara.
  • In PSD, oamenilor le e frica sa vorbeasca.
  • Sultanatul politic Ponta se va incheia in cateva saptamani.

Evenimentul de lansare a inceput cu intonarea Imnului de stat al Romaniei.

Alaturi de initiatori se afla o serie de parlamentari, printre care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tataru, Catalin Croitoru, Petre Petrescu Florentin Gust, Valer Marian. Intre initiatorii grupului, se mai afla consilierii lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie, Ana Catauta si Bogdan Georgescu, potrivit Agerpres.

Mircea Geoana a fost cel care a anuntat si data lansarii noii formatiuni politice la care lucreaza de aproape doua luni. Senatorul a precizat ca grupul de initiativa se va exprima public la finalul acestei saptamani.

"Vom avea o exprimare extrem de energica si consistenta in Parlament si in Camera Deputatilor, imediat dupa 1 Februarie, si dupa ce vom avea o motiune de cenzura de succes, in conditiile in care exista o coalitie intre noul PSD si nou PNL, in care stim ce proiect propunem romanilor", a declarat Mircea Geoana.

La Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), au fost depuse, inca din data de 12 ianuarie, doua cereri de inregistrare a partidului initiat de senatorul Mircea Geoana si primarul Marian Vanghelie, potrivit Mediafax.