Liderul PNL Alina Gorghiu i-a dat termen senatorului Tudor Chiuariu sa isi dea demisia din PNL, pana pe 23 ianuarie, cand va avea loc prima sedinta din 2015 a formatiunii, in caz contrar, urmand a solicita excluderea acestuia din partid, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Potrivit surselor citate, reactia Alinei Gorghiu vine in urma anuntului DNA de punere sub control judiciar a lui Tudor Chiuariu, pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

Prima sedinta din 2015 a Biroului Politic National al partidului va avea loc in 23 ianuarie, la Iasi, unde sunt asteptati liderii formatiuni pentru a participa la manifestarile dedicate Zilei Unirii.

Reactia Alinei Gorghiu vine dupa ce, si presedintele Klaus Iohannis, in campania electorala pentru prezidentiale, a declarat ca senatorul Tudor Chiuariu trebuie sa plece din PNL, in conditiile in care acesta a fost condamnat pentru coruptie.

Intrebat, intr-o conferinta de presa la Cluj, ce ar trebui sa faca PNL in cazul parlamentarilor Akos Mora si Tudor Chiuariu, Klaus Iohannis a spus ca situatia este de natura juridica, dar el poate exprima optiunea sa.

"Situatia este de natura juridica, dar va dau un raspuns care reprezinta optiunea mea. Cred ca Akos Mora trebuie sa plece din Parlament, optimal ar fi sa-si dea demisia, daca nu, atunci Senatul sa voteze pentru incetarea mandatului domniei sale, iar in cazul lui Tudor Chiuariu, cred ca un pas intelept din partea domniei sale ar fi sa plece din PNL", spunea Iohannis in luna decembrie.

Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni de imchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ in dosarul "Posta Romana".

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis sambata, ca Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 30 de zile, din 10 ianuarie pana in 8 februarie inclusiv, fata de senatorul Tudor Alexandru Chiuariu.

Fostul ministru al Justitiei este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat, in dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure, in care sunt arestati preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam si beneficiarul retrocedarii, Gheorghe Paltin Sturdza.