Sorin Campeanu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor, va fi propus de Ponta ca ministru al Educatiei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

UPDATE Si Dumitru Miron, decan in cadrul ASE, este pe lista scurta a lui Ponta pentru portofoliul educatiei. Contactat de HotNews.ro, Miron a declarat: “Eu am fost intrebat daca as accepta si am raspuns un da, specific varstei mele, adica mai asezat. Vom sti decizia finala cand premierul va anunta, pentru ca e posibil ca in aceasta cinetica pana in ultima secunda sa se mai poata face redefiniri”. Acesta a precizat ca propunerea a primit-o din partea PC.

In urma cu doua zile, in cadrul negocierilor se decisese ca Remus Pricopie sa pastreze functia de ministru. Sursele citate spun ca rasturnarea de situatie vine dupa ce Daniel Constantin, seful PC, a renuntat la portofoliul de vicepremier si a cerut Ministerul Educatiei, pe langa Ministerul Agriculturii.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca la negocierile de pana acum pentru formarea Guvernului Ponta 4 s-a decis ca portofoliul Educatiei sa fie cedat Partidului Conservator, care il va sustine in functia de ministru pe Sorin Campeanu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Partidul Conservator i-a propus functia de ministru si lui Dumitru Miron, decan al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE Bucuresti si fost secretar de stat in Ministerul Invatamantului, in perioada 2005-2007.

Contactat de HotNews.ro, Dumitru Miron a declarat: "am avut o discutie cu decidentii unuia dintre partidele de coalitie. Raspunsul a fost ca daca se considera ca e nevoie de unul ca mine si se spera ca pot face lucruri importante, nu ma dau la o parte din astfel de chestiuni. Daca se considera ca e nevoie de oameni cu experienta si se considera ca fac parte dintre acestia, nu am de ce sa fiu impotriva. Eu am fost intrebat daca as accepta si am raspuns un da, specific varstei mele, adica mai asezat. Vom sti decizia finala cand premierul va anunta, pentru ca e posibil ca in aceasta cinetica pana in ultima secunda sa se mai poata face redefiniri. Pana nu se intrunesc structurile decidente si nu se finalizeaza procesul, e bine sa ne abtinem, noi cei care am primit propuneri, sa facem comentarii".

Intrebat daca propunerea de a fi ministru a primit-o din partea PC, Dumitru Miron a raspuns: "Da, pentru ca tot din partea PC-ului am fost secretar de stat pe invatamantul universitar in 2005-2008 si mi se pare o chestie de consecventa".

Se mentine decizia comasarii Ministerului Educatiei cu cel al Cercetarii, insa Remus Pricopie paraseste functia de ministru, dupa ce Partidul Conservator a cerut acest portofoliu, sustin sursele HotNews.ro.

Pricopie pierde scaunul de ministru al Educatiei dupa ce, in cursul negocierilor de la finalul saptamanii, se decisese ca el sa ramana in fruntea noulu minister comasat.

Amintim ca social-democratii se reunesc astazi in sedinta Comitetului Executiv National (CExN), unde premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta componenta noului executiv. Detalii aici