​Ministerul Educatiei se comaseaza cu Ministerul Cercetarii, iar ministru plin ramane Remus Pricopie, conform negocierilor de pana la aceasta ora pentru formarea noului Guvern. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca discutiile din acest moment se concentreaza pe cine va fi noul sef al Cercetarii, cu pozitia de secretar de stat. Taberele care isi revendica sefia cercetarii in acest moment: Tudor Prisecaru, sustinut de Ecaterina Andronescu, si Adrian Curaj sau Anton Anton - sustinuti de PLR-ul lui Tariceanu.

Liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, poarta negocieri cu premierul Victor Ponta, privind viitoarea componenta a Guvernului, dupa ce seful Executivului a anuntat ca noua structura a Guvernului va fi propusa Parlamentului pe 15 decembrie, iar duminica 14 decembrie va avea loc o sedinta a conducerii extinse a PSD cu noii ministri. Detalii aici

In discutiile de pana la aceasta ora, s-a stabilit ca din viitorul Guvern Ponta 4 sa dispara functia de ministru delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, ocupata in prezent de Mihnea Costoiu. In fruntea Ministerului Educatiei va ramane actualul ministru, Remus Pricopie, conform surselor HotNews.ro.

Cercetarea ar urma sa fie condusa de un secretar de stat, portofoliu pentru care se duc acum negocieri intre PSD si PLR. Pe de o parte, Ecaterina Andronescu l-ar sustine pe Teodor Prisecaru, care si in acest moment este secretar de stat pe cercetare, iar de cealalta parte PLR i-ar sustine la sefia Cercetarii pe Adrian Curaj (director general al UEFISCDI) sau pe Anton Anton, fost ministru al Educatiei in 2008, presedintele Senatului Universitatii de Constructii Bucuresti.