Gheorghe Bunea Stancu a contestat ordinul prefectului Vasilica Vilcu de revocare a sa din functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, cerand anularea actului administrativ, potrivit informatiilor aparute pe site-ul Tribunalului Braila, transmite Agerpres.

Gheorghe Bunea StancuFoto: Agerpres

Prim-vicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, anunta, inca de saptamana trecuta, ca "in principiu" Gheorghe Bunea Stancu are in intentie sa conteste ordinul de revocare a sa din functia de presedinte de CJ Braila, emis de prefectul judetului dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv in cazul sau, declarandu-l in conflict de interese.

"Dumnealui are un termen de zece zile pentru a contesta ordinul, care a fost emis miercurea trecuta. Am vorbit cu dumnealui luni si, in principiu, are intentia de a face contestatie, dar mai asteapta niste rezultate, consiliere din partea avocatilor, ca sunt mai multe directii de actiune si sunt mai multe lucruri de pus la punct", a declarat Simionescu.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost revocat din functie miercuri, 26 noiembrie, de prefectul judetului, Vasilica Vilcu, ca urmare a faptului ca Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv in cazul sau, declarandu-l in conflict de interese.

"Prefectul judetului a emis ordinul prin care se constata incetarea inainte de termen a mandatului presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Ordinul i-a fost transmis domnului Bunea Stancu, iar Consiliul Judetean a fost instiintat de emiterea acestuia. Domnul Gheorghe Bunea Stancu are dreptul sa il conteste in termen de zece zile. Daca nu se intampla acest lucru, ordinul devine definitiv, prin necontestare", a declarat seful cancelariei prefectului, Mircea Tudosie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv, pe 18 noiembrie, ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aflat in conflict de interese.

ANI a stabilit pe 31 august 2012 ca Gheorghe Bunea Stancu a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, inspectorii avand si date care atesta savarsirea de infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

Instanta suprema a respins recursul declarat de Bunea Stancu, fiind mentinuta decizia Curtii de Apel Bucuresti din 14 februarie 2014 prin care acesta a fost declarat in conflict de interese. In consecinta, Gheorghe Bunea Stancu isi va pierde functia de presedinte al CJ Braila.

Potrivit ANI, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al CJ Braila, a intocmit si adoptat atat expunerile de motive cat si Hotararile Consiliului Judetean Braila si a semnat contracte de asociere intre CJ cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club Dunarea Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei. SC Clubul de Fotbal Braila SA si Asociatia Sportiva Handbal Club Dunarea Braila au ca actionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.

Actionarul majoritar al celor doua firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu detine calitatea de actionar majoritar. Pe 12 august 2014, Bunea Stancu a fost pus sub acuzare de DNA pentru savarsirea unor fapte de coruptie, el fiind trimis in judecata in arest la domiciliu, apoi cercetat sub control judiciar.