Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat marti ca, in prezent, campania electorala a devenit "abominabila", afirmand ca incidentul cu gainile aruncate in curtea sediului central al PNL reprezinta un simbol nazist si "o amenintare directa cu moartea", transmite Agerpres.

Klaus IohannisFoto: Hotnews

Inainte de a intra in sediul PNL, Klaus Iohannis i-a intrebat pe jurnalisti daca au vazut filmul "Cocosul decapitat". El a fost solicitat sa explice de ce a invocat acest film.

"Nu am crezut ca discut in aceasta campanie si despre gaini, dar iata ca am ajuns si aici. Pot sa va spun ca aceasta campanie electorala a devenit abominabila. D-le Ponta, ati reusit un record. Este cu distanta cea mai mizerabila campanie din '90 incoace iar legat de acest simbol, probabil nu stiti, este un simbol foarte vechi, este o amenintare directa cu moartea. Ultima data cand cineva a folosit astfel de simboluri a fost in anii '40 si a fost folosit de nazisti. Daca arunci cuiva o gaina cu capul taiat sau un cocos cu capul taiat peste gard sau in casa este o amenintare directa cu moartea si nazistii au avut grija sa-l si execute pe respectivul. De aceea, imi permit sa spun, nu am crezut ca vom ajunge vreodata in Romania la acest nivel de campanie electorala, sa foloseasca unii in campanie simboluri si amenintari cu moartea folosite ultima data de nazisti", a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa.

El a facut un apel la contracandidatul sau, Victor Ponta. "D-le Ponta, poate acum, in ultimul moment, va dati seama ca este gresit sa aruncati Romania in aer doar sa ajungeti dvs presedintele Romaniei", a afirmat candidatul ACL.

Marti dimineata, cateva zeci de gaini care aveau la gat mesaje anti-Iohannis au fost aruncate in curtea sediului central al PNL. In acest caz au fost sesizate Politia si ANSVSA. Ulterior, reprezentantii ANSVSA au ridicat gainile