Premierul Victor Ponta a declarat, in prima reactie dupa turul I al alegerilor prezidentiale, ca a privit cu "scarba" la prezenta lui Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu, alaturi de Klaus Iohannis, in sediul USL si a sustinut ca in strainatate s-au format cozi la sectiile de votare deoarece nu s-a mai fraudat, ca in 2009.

"Am privit cu scarba prezenta dl Blaga, dl Ungureanu, in sediul USL, alaturi de dl Klaus Iohannis, care nu avea nicio legatura" cu USL, a spus Ponta, afirmand ca acest lucru arata ca "impostura e inca o forta importanta in Romania".

Klaus Iohannis a facut declaratii dupa inchiderea urnelor din sediul ACL care este fostul sediu de campanie al USL, in perioada in care PSD si PNL erau aliati.

In ceea ce priveste problemele foarte mari de la votul din strainatate, Victor Ponta a aratat cu degetul la Traian Basescu, pe care l-a acuzat ca si in ultimele zile de mandat "tot de campanie se tine".

In declaratia sustinuta la in jurul orei 21.45, Ponta a afirmat ca inca nu s-au inchis sectiile de vot din vest si ca "a fost exact acelasi numar de sectii ca in 2009".

Explicatia sa pentru cozi? "De data asta nu se mai fraudeaza voturi".

"In 2009 s-a furat. Vedeti, la Paris daca nu se fraudeaza, se face coada", a spus primul ministru, inainte de a adauga: "Votul romanilor din diaspora nu va mai fi fraudat ca in 2009".

In opinia sa, "organizarea in sectiile de vot apartine Biroului Electoral Central" iar guvernul "asigura doar conditiile".

In ceea ce priveste rezultatele la alegeri, Ponta a afirmat de mai multe ori ca in campania pentru turul II va vorbi doar despre temele legate de functia prezidentiala.

"Cele doua saptamani de campanie le voi folosi pentru a prezenta in continuare proiectul meu de presedinte pe politica externa si securitate national, sistem constitutional si independenta si eficienta justitie, dezvoltarea sociala si economica a Romaniei", a declarat primul ministru, mentionand ca marti se va intalni cu reprezentantii coalitiei de guvernare pentru a anunta "persoana sau persoanele care pot conduce un guvern al Romaniei pe baza programului USL votat in 2012 pana la alegerile din 2016".

El a adaugat ca va participa la cel putin patru emisiuni ale televiziunilor de stiri, la care il invita si pe Klaus Iohannis, pentru a discuta despre politica externa, securitate nationala, sistem constitutional, capacitatea presedintelui de a lucra cu guvernul.

In ceea ce priveste scorul de la alegeri, Victor Ponta a spus ca isi doreste cel putin scorul obtinut la europarlamentare, 37,5%. "Daca e mai mult nu pot decat sa spun ca ma bucur, dar turul al doilea porneste de la zero la zero", a spus acesta.

In ceea ce priveste faptul ca nu a iesit la declaratii imediat dupa inchiderea urnelor, la ora 21.00, Ponta a spus ca la fel a procedat si la europarlamentare.

"Daca sunt pe primul loc pot si eu sa ies ultimul la declaratii", a comentat el.