Premierul Victor Ponta le-a spus joi pensionarilor din Ianca, in judetul Braila, ca in Romania se va mai taia pensia unui singur om, presedintele Traian Basescu, potrivit Agerpres. Declaratia vine la cateva ore dupa ce Ponta promisese ca nu va mai vorbi de Basescu.

"Sunt mandru ca in mandatul meu nu a taiat nimeni niciun leu de la pensiile cuiva si nu o sa se mai intample niciodata lucrul acesta. Merg prin tara sa le spun pensionarilor ca nimeni in tara asta nu le va mai taia vreodata vreo pensie, ca in tara asta e unul singur caruia o sa-i taiem pensia. Cum v-a taiat el pensia voua, asa o sa i-o taiem si noi lui", a declarat Ponta.

Premierul le-a promis, cu aceasta ocazie, locuitorilor orasului Ianca, ca le va inlocui avionul situat in centrul orasului, care reprezinta emblema localitatii si aminteste de fostul aeroport militar, care a fost timp de peste 60 de ani elita aviatiei militare.

"Cand ma intorc la Ianca, vreau sa va fac un cadou: vreau sa va schimb avionul acesta paraginit, batut de ploaie si vant de foarte mult timp si sa vin cu un avion nou", a precizat Ponta.

Cu cateva ore inainte, tot in Braila, Victor Ponta promisese ca nu va mai vorbi de Traian Basescu.

"Eu nu mai vorbesc de Basescu, pentru ca o sa vorbeasca el cu procurorii si judecatorii (...) M-a intrebat cineva de ce si-a dat Basescu fisa medicala azi, am spus ca se gandeste ca, daca il aresteaza, sa spuna ca nu suporta regimul de detentie. El se pregateste deja, sa aiba o justificare", spusese premierul Ponta.