Candidatul independent la Presedintie Monica Macovei a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si conducerea UDMR "fac acum jocul Moscovei" lansand teme privind suspendarea presedintelui si, respectiv, proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc.

"Ponta, Tariceanu si conducerea UDMR fac acum jocul Moscovei, lansand aceste teme", a precizat Monica Macovei, aratand ca aceste subiecte "paraziteaza Romania inutil si produc o criza politica", transmite Mediafax.

Ea aratat ca niciuna dintre aceste teme nu are legatura cu agenda cetateanului, ci poate produce o criza politica ce ar avea drept consecinte plecarea investitorilor si sanctionarea Romaniei de catre partenerii europeni, inclusiv cu taiearea fondurilor.

"Este iresponsabil sa produci o criza politica atunci cand ai un conflict, un razboi la granita de est a Romaniei, cand Federatia Rusa ataca si cand sunt si declaratii ale presedintelui Ucrainei care se refera la amenintarea chiar impotriva Romaniei", a apreciat Macovei.

Ea a aratat ca proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc lansat de UDMR "nu face decat sa zgandareasca si sensibilitatile romanilor si pe ale maghiarilor" si ca "constient sau inconstient" cei care fac asemenea declaratii fac in realitate "jocul Moscovei impotriva intereselor Romaniei".

Macovei a mai spus ca tema privind suspendarea presedintelui tarii este "foarte grava si falsa" pentru ca presedintele isi termina mandatul in doua luni si lansarea acestei teme "insulta inteligenta romanilor".

"Daca presedintele tot pleaca care-i logica sa-l suspenzi de acum?", a adaugat Macovei, care a aratat ca face apel "la acesti politicieni sa incerce sa fie responsabili".

Intrebata cine ar avea de castigat din suspendarea presedintelui tarii, Monica Macovei a aratat ca romanii ar avea de pierdut ca ar fi o criza politica si ca "poate Ponta ar castiga" dorind sa atraga voturile anti Basescu.

Presedintele Senatului, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, propune initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu, el avansand si un calendar, vizand suspendare in preajma datei de 23 septembrie si referendum de demitere in 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidentialelor.

Presedintele Traian Basescu declara, vineri, raspunzand unei intrebari legate de un eventual demers pentru o noua suspendare a sa din functie, ca intra in campanie "si nu o sa le fie bine", el adaugand ca in campanie are "capacitate uriasa de revitalizare".

Traian Basescu a fost intrebat, in conferinta de presa sustinuta la Newport, dupa summit-ul NATO, daca ii este teama de o noua suspendare din functie. "Intru in campanie si nu o sa le fie bine, sa stiti ca in campanie am capacitate uriasa de revitalizare", spunea seful statului.