Presedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a avut sambata intrevederi la Budapesta cu liderii a doua partide ale etnicilor maghiari din Romania, a precizat biroul de presa al Legislativului din Ungaria, citat de agentia de presa MTI.

Laszlo Kover s-a intalnit cu Tibor T. Toro, presedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, si cu Zsolt Szilagyi, vicepresedinte al formatiunii si candidat la alegerile prezidentiale din Romania. Cei doi reprezentanti ai partidului l-au informat pe Laszlo Kover in legatura cu evolutiile legate de acest scrutin, potrivit MTI, citata de Agerpres.

Participantii la intrevedere au discutat de asemenea despre evolutiile privind relatiile comunitatii maghiare cu Ungaria si demersurile comunitatii pentru autonomie, a adaugat sursa citata.

Laszlo Kover s-a intalnit de asemenea si cu Zsolt Biro, presedintele Partidului Civic Maghiar, care l-a informat pe presedintele Parlamentului de la Budapesta despre ambitia formatiunii de a obtine o cooperare cat mai extinsa posibil in politica din Romania privind chestiunile legate de autonomie.

"Cele doua parti considera ca politica pe care Ungaria a urmat-o fata de comunitatile maghiare din strainatate in ultimii patru ani a fost un succes comun al comunitatii maghiare din Bazinul Carpatic si exemplara in raport cu standardele internationale. Aceasta politica a consolidat coeziunea nationala a poporului ungar, precum si securitatea si stabilitatea politica a regiunii", a precizat intr-un comunicat biroul de presa al lui Laszlo Kover, potrivit MTI.

Presedintele Parlamentului de la Budapesta si-a exprimat totodata sprijinul continuu pentru Partidul Civic Maghiar.