Elena Udrea a declarat la Romania TV că l-ar angaja pe analistul Bogdan Chirieac în funcția de consilier pentru probleme de politică externă dacă ar ajunge președinte al României, transmite DCNews. Intrebata ce consilier si-ar dori la Cotroceni, Udrea - candidatul sprijinit de Traian Basescu, l-a nominalizat pe Chireac, prezent si el in studio.

Bogdan Chireac, alaturi de liderii PSD la Iasi Foto: HotNews.ro

Bogdan Chireac este un fost ziarist la Adevarul si Gandul, dat afara de la Gandul dupa ce Evenimentul Zilei a dovedit ca a facut ani intregi afaceri cu institutii de stat, printre care si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, criticind in articolele sale si o companie concurenta.

In 2009, Chireac a fost denuntat de seful ANI de la acea vreme pentru santaj. Stenogramele aparute in presa aratau discutii intre Chireac si Sorin Rosca Stanescu despre seful ANI.

Intr-o discutie cu Chireac la Realitatea TV in 2009, Traian Basescu a spus ca acesta e "categoric" un membru al presei ticalosite.

In mediul politic sint de notorietate legaturile apropiate dintre Udrea si Chireac, via Dorin Cocos, fostul sot al candidatei PMP la presedintie.