PSD pregateste un "trio apocaliptic pentru anii urmatori: Victor Ponta -presedinte, Liviu Dragnea-premier si Adrian Nastase-presedinte al Senatului", a declarat, duminica, prim-vicepresedintele PDL Mihai Ungureanu, potrivit Mediafax.

In opinia sa, "cheia sta insa in alegerile prezidentiale din aceasta toamna, pentru ca au nevoie sa ingenuncheze Romania prin legi, in primul rand, astfel incat sa pastreze o aparenta imagine a sistemului democratic".

Astfel, potrivit liderului PDL,"Victor Ponta va gratia, Liviu Dragnea va emite ordonante de urgenta, iar Adrian Nastase va conduce Legislativul in directia dorita de camarila PSD".

Ungureanu declara ca "ultima propunere de gratiere ii apartine lui Liviu Dragnea, care, sub pretextul ingrijorarii pe care i-o provoaca atragerea fondurilor europene, a gasit de cuviinta sa schimbe legea migratiei politice".

"Asadar, imediat ce se va deschide noua legislatura a Parlamentului, Liviu Dragnea va propune o Ordonanta de Urgenta prin care primarii doritori sa-si paraseasca partidele pentru care au candidat sa o poata face fara a-si pierde mandatul. E o invitatie deschisa la tradare pentru ca vicepremierul a spus clar, cu aceeasi ocazie, ca va ajuta primariile care au probleme cu salariile la rectificarea din toamna. Legatura intre alocarea de fonduri preferentiale si posibilitatea de a parasi partidul din care provii este transparenta. Gratierea vine doar daca alesii il vor asculta pe Liviu Dragnea", apreciaza Ungureanu, intr-o declaratie remisa Mediafax.

In opinia prim-vicepresedintelui PDL, "PSD ne ofera o cat se poate de clara imagine a ce va insemna Romania daca Victor Ponta se va instala la Cotroceni".

"Treaba sa principala va fi sa stea linistit in fata televizorului cu popcorn si racoritoare in timp ce Liviu Dragnea se va ocupa de la Palatul Victoria sa aranjeze apele cu ajutorul Ordonantelor de Urgenta. Si pentru ca orice regim lipsit de decenta are nevoie de un ideolog, acesta va fi Adrian Nastase, proaspat gratiat si exonerat de toate rele de catre presedintele pe care si-l vor instala singuri la Cotroceni. Si pentru ca tot anunta alegeri anticipate, Adrian Nastase ar putea candida pe liste, dupa cum singur propune, la Senat si poate chiar sa devina presedintele acestei institutii. Din aceasta pozitie l-ar controla si mai usor pe Victor Ponta, pentru ca s-a dovedit ca poti ajunge presedinte si fara sa fi ales, ci cu ajutorul Legislativului pe care Adrian Nastase il deplangea la iesirea din puscarie", mai spune Ungureanu, in declaratia sa de presa.

Fostul premier Adrian Nastase a vorbit, joi, la iesirea sa din inchisoare, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscala, gratiere si a subliniat ca penitenciarul, cum este acum, e o institutie depasita.

"Ar fi necesara o a treia putere, legislativul, si probabil, fiindca acum pot sa vorbesc mai liber, as spune ca ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care sa construiasca un Parlament solid si care sa rezolve unele dintre problemele care in momentul de fata sunt fara raspuns. Dar ar fi nevoie fara indoiala de o schimbare a legii electorale si de revenirea la alegerile pe lista astfel incat sa se profesionalizeze Parlamentul".

El a mai prezentat o alta idee, spunand ca nu crede ca aceasta va surpinde.

"Cred ca ar trebui inteles un lucru simplu: din cand in cand este nevoie de o lege de amnistie fiscala, dar este nevoie si de o lege a gratierii", a declarat fostul premier, precizand ca aceasta lege a gratierii ar trebui "sa fie intr-o formula inteleapta, nu aberanta, cu limite pana la 7 ani".