Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, a fost validat, marti, de Delegatia Permanenta a PNL in functia de presedinte interimar al filialei Sector 1, la propunerea vicepresedintelui Teodor Atanasiu, scrie Mediafax.

Teodor Atanasiu, vicepresedinte PNL cu atributii in coordonarea organizatiei Bucuresti, a argumentat ca din conducerea PNL Sector 1 au plecat foarte multi membri din Biroul de conducere, constatandu-se ca filiala nu mai are practic Birou de conducere.

"Azi am facut propunerea pentru numirea noului Birou (interimar de conducere a PNL Sector 1 - n.r.) si o componenta mai lunga, de 15 membri, care are in frunte pe Sergiu Diacomatu, care va fi presedintele interimar la Sector 1", a afirmat vicepresedintele PNL.

El a precizat ca, daca PDL a decis sa si-i alature de Andrei Chiliman si partidul condus de Mihai Razvan Ungureanu, PNL incearca sa aduca in partid o parte din oamenii de dreapta.

Atanasiu a mentionat ca l-a propus pe Diacomatu pentru functia de presedinte PNL Sector 1 "datorita performantei electorale pe care a avut-o la ultimele alegeri, cat si atunci cand a fost candidat la functia de presedinte al CJ Braila, ca independent".

Pana la decizia de validare a lui Diacomatu la sefia PNL Sector 1, interimatul a fost asigurat de deputatul Razvan Mironescu, cel care a renuntat la aceasta functie.

De asemenea, purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a confirmat faptul ca Delegatia Permanenta l-a validat in functia de vicepresedinte al partidului pe Costel Caras, in virtutea protocolului de fuziune prin absortie al Partidului Popular.