Deputatul independent Remus Cernea a anuntat, vineri, la Constanta, ca va infiinta un nou partid politic cu acronimul MONA - Miscarea pentru Oameni, Natura si Animale, mentionand totodata ca va candida la alegerile prezidentiale din toamna ca independent, relateaza Agerpres.

Remus CerneaFoto: Agerpres

Deputatul de Constanta a declarat, intr-o conferinta de presa, ca va candida ca independent la prezidentiale pentru ca nu are timpul necesar infiintarii legale a noii formatiuni politice pana la scrutinul electoral de la sfarsitul acestui an.

Cernea a spus ca MONA va fi un partid bazat pe doctrina liberala verde.

"Este nevoie de un partid in Romania care, pe langa teme care privesc oamenii si situatia noastra de cetateni, sa atinga si teme de mediu, dar sa existe o preocupare si fata de problema animalelor. Partidul nostru, miscarea noastra nu va fi centrata pe o nisa ingusta, ci dimpotriva, va fi un partid generalist care se va ocupa de foarte multe teme. (...) Partidele actuale din Romania nu sunt ancorate in valori (...) oamenii sunt in politica doar pentru a obtine puterea si pentru a o exercita din alte ratiuni decat cele legate de valori", a spus Cernea.

Potrivit acestuia, doctrina noii formatiuni va fi una bazata pe valorile doctrinare liberale ecologiste, care "presupune o preocupare speciala pentru libertati si drepturi individuale (...) o economie libera, o libera initiativa, dar o economie sustenabila, durabila, bazata pe tehnologii prietenoase cu mediul".