Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat joi ca Ecaterina Andronescu va renunta la mandatul de europarlamentar, pe care l-a castigat in urma alegerilor de duminica, pentru a ramane, in continuare, senator si presedinte al Comisiei pentru educatie din Senat, transmite Mediafax.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

Intrebat daca Andronescu ramane europarlamentar, Ponta a raspuns: "Nu, cred ca mai degraba o sa ramana in Senatul Romaniei, presedinte al comisiei".

Ponta a spus ca a avut o discutie cu Andronescu in acest sens in cursul zilei de joi, decizia fiind luata impreuna.

"Am avut o discutie si inca, inca nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales in ceea ce avem de facut pana in toamna. Asa incat am cazut amandoi de acord ca va ramane in Senat. Acum, azi am discutat si asa am decis impreuna", a spus Ponta.

  • Andronescu: Trebuie sa fiu unde sunt mai utila. Nu era nepotrivit pentru mine sa merg in PE

Vicepresedintele PSD Ecaterina Adronescu a declarat, joi, ca a renuntat la mandatul de europarlamentar pentru a face ceea ce poate face mai bine, acolo unde este "utila", si anume legea invatamantului, adaugand ca, personal, crede ca nu era un lucru nepotrivit pentru ea sa fie europarlamentar.

"Eu cred ca trebuie sa fac ceea ce pot sa fac mai bine si acolo unde sunt utila sa optez, nu este vorba de interesul personal, daca ar fi fost vorba de interesul personal, probabil ca as fi potrivita sa merg in Parlamentul European", a afirmat Andronescu.

Ea a adaugat ca in tara are de facut o lege a invatamantului care este un lucru foarte important.

"Pe de alta parte, intra in locul meu un tanar si asta ma incanta si, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivita. E adevarat, personal, nu cred ca era un lucru nepotrivit pentru mine sau un lucru rau, dar pun in balanta ce pot sa fac mai bine si unde sunt mai utila", a adaugat Andronescu.

Ea a mai spus ca "si un tanar poate sa creasca si peste un mandat sa aiba o expertiza foarte serioasa pentru tara".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, joi, la CExN, ca nu crede ca o va lasa pe Ecaterina Andronescu sa plece europarlamentar, el adaugand ca, de bucurie, Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC, "se va imbata in seara asta".