Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, pentru ziarul Gandul, intrebat daca este pregatit sa intre in cursa ca premier, in cazul unui candidat PNL la Presedintie, ca este pregatit si ca are experienta politica si administrativa, dar ca nu va pronunta niciun nume de posibil premier din partea aliantei, potrivit Mediafax.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

Intrebat daca este pregatit sa intre in cursa electorala, ca premier, in cazul in care PNL va da candidatul la Presedintie, Vasile Blaga a spus: "Pregatit sunt. Cred ca am experienta politica, administrativa, am fost membru in atatea guverne, si pe zone diferite, sigur, legate de administratie".

Blaga a mai adaugat ca nu va pronunta niciun nume in privinta unui posibil premier din partea aliantei PDL-PNL, pentru ca "nu ar incuraja bunul mers al acestei constructii politice".

Vasile Blaga exclude o colaborare cu Elena Udrea, potrivit gandul.info. "Nu vad posibila o astfel de colaborare, nu cred ca si-o va dori nici domnia sa", a spus el, invitat la gandul Live. El a precizat insa ca daca fosti PDL-isti care au plecat la PMP doresc sa revina in partida, usa este deschisa.

"Eu trec peste orice orgolii, in ceea ce ma priveste, dar nu pot trece peste cei care ataca nemeritat acest partid, cei care s-au bucurat la un moment dat de sustinerea acestui partid", a spus Blaga.

Intrebat daca ar vota pentru aceasta in cazul in care s-ar ajunge in cursa prezidentiala, liderul PDL a raspuns: "Niciodata (...) Pentru ca o cunosc prea bine, am fost colegi de Guvern, am fost colegi de partid, si mai ales i-am vazut modul de comportare si in aceasta campanie electorala. Nu are profilul de presedinte".