Premierul Victor Ponta va efectua o vizita oficiala in China, in luna septembrie, a anuntat, luni, vicepremierul Liviu Dragnea, aflat la Beijing, dupa o intalnire cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli. "Am discutat despre vizita premierului Victor Ponta in China, pe care urmeaza sa incercam sa o stabilim in cursul lunii septembrie. Am convenit ca aceasta vizita sa fie una in care sa constate cei doi premieri, Victor Ponta si Li Keqiang, ca mare parte din acordurile care au fost semnate in noiembrie, la Bucuresti, s-au finalizat si deja au devenit proiecte concrete", a spus Dragnea la finalul intrevederii, potrivit Mediafax.

Victor PontaFoto: HotNews / DP

Cei doi oficiali au abordat mai multe probleme de interes bilateral din domenii precum energie, transporturi, constructii, si agricultura.

Potrivit vicepremierului roman, Zhang Gaoli a aratat ca statul chinez continua sa considere Romania ca un partener strategic in ceea ce priveste relatiile sale cu Uniunea Europeana, pe care le considera foarte importante, si a precizat in acest context ca presedintele Chinei, Xi Jinping, efectueaza in aceste zile o vizita "istorica" la Bruxelles.

La finalul discutiilor, Dragnea l-a invitat la Bucuresti pe Zhang Gaoli, iar acesta a acceptat.

"I-am adresat invitatia domnului viceprim-ministru, invitatia mea personala, sa faca o vizita oficiala in Romania si a acceptat-o cu placere, urmand ca, in perioada urmatoare, sa stabilim detaliile vizitei si programul respectiv", a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.