Sansele ca Romania sa aiba, prin Sorin Oprescu sau Calin Popescu Tariceanu, un presedinte de genul celui dorit anterior de USL, un arbitru nepartizan, sunt de 51%, iar lista de candidati este tot mai scurta, deoarece Mugur Isarescu isi doreste un nou mandat la BNR, a spus premierul Victor Ponta duminica seara, la Antena 3.

Liderul PSD a mai afirmat ca nu isi doreste ca PNL sa obtina mai putin de 20% la alegeri, deoarece, in caz contrar, vor urca "partidele lui Basescu", noteaza Mediafax.

Referitor la candidatura lui Mircea Diaconu, Ponta a declarat ca prezenta acestuia in Parlamentul European ar fi un castig si sansa ca, la Bruxelles, sa existe cu adevarat un candidat independent dupa "mascarada EBA".

>

"Daca va lua si voturi de la PSD, nu ma supar, avem destule", a spus Ponta la Antena 3.

El a sustinut totodata ca atitudinea PNL fata de Mircea Diaconu l-a victimizat pe acesta si il va ajuta in strangerea semnaturilor pentru candidatura ca independent.

"Mai e un lucru pe care nu l-am inteles: povestea cu decizia ANI si scoaterea de pe lista. Eu am o relatie foarte buna, civilizata si nu am nimic sa-i reprosez lui Hellvig, dar si el a plecat din Guvern tot pentru o decizie ANI. Adica, el a urcat pe lista in locul lui Diaconu. Nu e adevarat ca l-ai scos pe Diaconu pentru ANI ca, atunci, trebuia sa-l scoti si pe Hellvig", a adaugat Ponta.

Liderul PSD a mai afirmat ca spera ca Diaconu sa fie in PE, dar ca ar minti daca ar spune ca l-ar vota pe acesta, deoarece el voteaza lista PSD, PC, UNPR.