Florin Jianu, desemnat de premierul Ponta pe postul de ministru delegat pentru IMM si turism, are 38 de ani, vine din Slatina, este din 2007 presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania si este si vicepresedinte la Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). Jianu nu vine din niciun partid politic si a mai lucrat si in cadrul Presedintiei Romaniei dupa ce a terminat Facultatea de Matematica, Universitatea Bucuresti in 1999.

Florin Jianu, presedinte CNIPMMRFoto: HotNews / DP

Florin Jianu este din Slatina si s-a nascut in 30 decembrie 1976. In 1999 a terminat Facultatea de Matematica, Universitatea Bucuresti.

Potrivit adevarul.ro, dupa terminarea facultatii, Jianu a lucrat in cadrul Presedentiei Romaniei ca si coordonator programe teritoriu.

Din 2007, Florin Jianu este presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania si a fost ales in 2012 si presedintele Uniunii Europene a Tinerilor Intreprinzatori. De asemenea, Jinu este si membru in Comitetul Economic si Social European.

Jianu este si vicepresedintele Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Jianu este si presedintele ONG-ului Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor Europroject.

Potrivit ultimei declaratii de avere inregistrate in sistemul electronic al Agentiei Nationale de Integritate in 2012, Jianu mentiona ca detine o casa de locuit si un apartament in Slatina, precum si inca doua apartamente in Bucuresti. In rest, Jianu a declarat ca nu detine terenuri, automobile, bunuri de valoare, credite sau conturi in banci.

La capitolul venituri, in 2011 Jianu a incasat peste 165 mii lei ca salariat la ONG-ul Europroject in Slatina si peste 10.000 de lei dividende de la SC Advice Media Group SRL (site).