Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor si vicepresedinte al PNL, a declarat joi ca "exista posibilitatea sa-mi dau demisia (din functia de ministru al Finantelor - n.red.),maine voi da un raspuns. Remanierea mea este exclusa". Chitoiu a facut aceste declaratii la finalul unei sedinte a conducerii USL, unde liderul liberal Crin Antonescu a cerut inlocuirea acestuia din Guvern. Crin Antonescu si alti lideri liberali il considera de mult timp pe Chitoiu drept un apropiat al premierului Victor Ponta, acuzindu-l de tradare a intereselor partidului.

Daniel ChitoiuFoto: AGERPRES

Joi, Crin Antonescu l-a acuzat pe Chitoiu intr-o intilnire a conducerii partidului ca nu a informat partidul despre initiativa Guvernului de injumatatire a ratelor pentru debitorii cu venituri mici, masura calificata drept "de stinga" de catre liderii liberali.

Antonescu i-a cerut lui Chitoiu sa-si dea demisia din Guvern, in caz contrar urmind sa fie exclus din partid.

Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro ca favorit pentru inlocuirea lui Daniel Chitoiu la ministerul Finantelor este actual ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu (PNL). Portofoliul Sanatatii ar urma sa fie preluat de Cristian Busoi, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate.