Andrei Plesu a comentat dur, luni seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, disparitia lui Victor Ponta pentru cateva zile, in perioada vizitei la Bucuresti a Victoriei Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american: "Ce s-a intamplat e dincolo de indignare si analiza, e ceva suprarealist. Victor Ponta nu are nici cea mai mica idee despre interesele lui reale si rolul pe care il are, nu are idee de interesele tarii".

Andrei PlesuFoto: HotNews.ro / DP

Andrei Plesu a vorbit si despre inventarea "stigmatului basist": "Spui basist, prin asta incriminezi milioane de oameni din aceasta tara. Ideea de a inventa un nou stigmat - basist - de care abuzezi, cum abuzau comunistii de burghez, exploatator si asa mai departe arata o mediocritate deprimanta."

"A doua perplexitate a mea e legata de comunicarea balmajita din jurul lui (Victor Ponta - n.red.), daca un consilier, un ministru, spun ca nu stiu unde se afla primul ministru", a mai spus Andrei Plesu, adaugand ca "Sa ai impresia ca daca pleaca Basescu totul intra in norme... e o lipsa e inteligenta."