Turismul si traditiile romanesti ar putea fi promovate si pe motorul de cautare Google Romania. "Este o idee foarte buna si voi incerca promovarea celor mai importante traditii sau evenimente de acest fel si pe Google Romania. De ce nu? Se promoveaza tot felul de zile fara importanta, de ce sa nu ne promovam si sarbatorile noastre traditionale", a declarat duminica, pentru Agerpres, ministrul Turismului, Maria Grapini.

Astfel, pe prima pagina Google am putea vedea de la prima ora date precum: Ziua de Dragobete, Zilele Babelor, Boboteaza, Sanzienele, Ispasul, Sanedrul, Ignatul sau alte sarbatori traditionale puternic intrate in constiinta neamului romanesc, sustine ministrul.

Pe de alta parte, Grapini a anuntat ca din 2014, un numar de 23 de statiuni care au primit in acest an certificat autorizat de statiune balneo vor putea fructifica directiva europeana legata de tratamentul strainilor cu plata in valuta de la Casele de sanatate din tarile lor.

"Pentru mine a fost o mare surpriza cand am vazut ca sunt statiuni care nu au acest certificat, desi functionau si in mentalul public", a adaugat ministrul Turismului.

Potrivit oficialului de la Bucuresti, de anul viitor, oamenilor de afaceri din tarile non-UE nu li se va mai solicita viza pentru Romania daca au vize Schengen, aici intrand o categorie foarte larga de straini, mai ales din India, China sau Rusia.

"A fost o cerinta foarte mare si la Forumul cu China. Am avut o intelegere cu ministrul de Externe (...). Era o mare greseala ca, dupa ce are o viza Schengen, sa-i mai ceri si una pentru Romania. Este o masura tranzitorie, pana la intrarea Romaniei in Schengen", a mai spus Maria Grapini.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta care completeaza OUG 194/2002 privind regimul strainilor din Romania in sensul acordarii vizei romanesti acelor cetateni straini care au deja viza Schengen. Masura este una temporara si va fi aplicata de la 1 februarie 2014, tinand cont de faptul ca Romania nu a primit inca statutul de tara in spatiul Schengen.

Tot din 2014, va fi reactivata cursa directa Bucuresti-Beijing, cu aeronave ale TAROM, destinatia fiind suspendata din 2003.