Victor Ponta a spus joi ca declaratie lui Traian Basescu, potrivit caruia "Urmatorul proiect de tara pentru Romania e unirea cu Republica Moldova", este "declaratia de final de mandat a unui presedinte dupa 9 ani in care nu a facut nimic pentru Moldova". "Dupa ce 9 ani nu ai facut nimic, decat ai ciocnit cu Voronin pe la petreceri... nu cred ca e serioasa treaba", a mai spus Ponta.

Premierul a mai spus ca prin aceste declaratii presedintele "da apa la moara tocmai Partidului Comunistilor din Moldova". "Cred ca e o abordare gresita - cred ca nu au nevoie si nu vor sa vina cineva sa ii ia... Eu zic sa facem lucruri concrete - gazoduct, linii de autostrada, sa intarim partea de colaborare culturala, educationala", a adaugat Ponta.

El si-a incheiat declaratiile facute pe Aeroportul Otopeni cu speranta ca partenerii europeni vor ignora pozitia lui Traian Basescu: "Sper ca nimeni din Europa sa nu dea importanta declaratiilor domnului Basescu legate de regiune si de Moldova".

Reamintim ca Traian Basescu a facut miercuri seara, la TVR 1, o declaratie surprinzatoare privind unirea cu Republica Moldova, cu o zi inaintea inceperii la Vilnius (Lituania) a summit-ului unde Republica Moldova si UE ar trebui sa parafeze doua acorduri politice esentiale pentru perspectiva europeana a Chisinaului.

Adversarii apropierii Moldovei de UE sint Rusia si Partidul Comunistilor, unul dintre argumentele lor fiind tocmai faptul ca Romania vrea sa anexeze Republica Moldova.