Vice-premierul Liviu Dragnea a declarat, luni,raspunzand unei intrebari, ca pe sefa Directiei Anticoruptie din Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ioana Ardelean, cantareata de muzica populara, o recomanda "vocea si talentul" pentru ocuparea acestei functii, transmite Mediafax.

Ioana Maria ArdeleanFoto: Captura Youtube.com

Intrebat ce o recomanda pe Ioana Ardelean pentru a ocupa aceasta functie in minister, Dragnea a raspuns: "Vocea si talentul".

"Eu nu stiu ce cantareata a fost, dar ea a coordonat cateva proiecte importante in cadrul MCV", a spus Dragnea.

El a aratat ca Ioana Ardelean este un functionar foarte bun, care are numai aprecieri si care a coordonat proiecte legate de implementarea strategiei de integritate in Ministerul Dezvoltarii si in structurile teritoriale.

"Sunt foarte bune proiectele, ce a facut inainte nu ma intereseaza, eu sunt foarte multumit de activitatea ei", a mai spus Dragnea.

Ioana Maria Ardelean este sefa Serviciului Anticoruptie care se ocupa de banii europeni in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, condus de Liviu Dragnea.

Potrivit site-ului cursdeguvernare.ro, Ioana Maria Ardelean are 29 de ani si a fost sefa de cabinet a Eduard Helvig, liberalul care promovat-o in structura Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Public.

A terminat Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA, cu licenta in Comunicare Politica la Universitatea Bucuᅡresti catedra Departament UNESCO

Nu este primul exemplu de acest fel. Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a propus-o si a sustinut-o pe secretara sa, Catalina Stefanescu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, potrivit site-ului de stiri locale Turnu cu stiri.Catalina Stefanescu este unul dintre cei mai tineri castigatori ai unui fotoliul de deputat in alegerile parlamentare din iarna, a fost aleasa deputat cu cel mai mare procentaj in Teleorman, respectiv aproximativ 75%.

Tanara pesedista nu are experienta in politica sau in administratie, in cv-ul acesteia fiind specificat ca a absolvit de curand cursurile Facultatii de Limbi Moderne Aplicate.Intr-un comunicat de presa al PSD, transmis la acea vreme, se preciza ca Stefanescu a urmat studiile master "Politici publice si integrare europeana", la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, din Bucuresti, vorbeste fluent engleza, portugheza si rusa si este membra PSD din anul 2008.