Daca v-a cuprins cumva nostalgia dupa "vremurile de aur", Comitetul angajatilor de la fabrica bucuresteana Aversa va vine in sprijin. Printr-o reclama platita in Ziarul Financiar de miercuri, 16 octombrie, comitetul Aversa ii multumeste premierului Ponta pentru o privatizare rapida si reusita a societatii.

Reclama Aversa in ZFFoto: Hotnews

"Stimate domnule prim ministru, Pe 19 noiembrie 2012, ati vizitat fabrica noastra si ne-ati spus ca sunteti bucuros daca "pot sa ajut si sa asist la renasterea unei legende". Comitetul Angajatilor din cadrul Aversa vrea sa va multumeasca pentru ca v-ati respectat promisiunea fata de noi. Pe 11 septembrie 2013, Aversa a fost privatizata prin licitatie iar productia a reinceput pe 23 septembrie 2013. Avem comenzi din partea clientilor de peste 8 milioane RON in numai 4 saptamani si trebuie sa marim colectivul cu 40% pentru a onora cererile. de la 204 la 280 angajati! Aversa are acum un viitor maret", se spune in textul reclamei. Intr-o privatizare cu cintec, Aversa a fost cumparata in septembrie de doua SRL-uri fara angajati, cunoscute pentru speculatiile imobiliare.

Cine a privatizat Aversa

Producatorul de pompe Aversa Bucuresti a fost vandut catre o asociere formata din SC Blue Diamond Estate SRL si SC Autoplast Engineering SRL pentru suma de 17,3 milioane de euro, a anuntat ministrul economiei, Varujan Vosganian. Intrebat care sunt informatiile pe care le detine despre aceste firme, ministrul a spus ca Blue Diamond este o mare firma de imobiliare. In realitate, este un SRL inregistrat in 2011, cu pierderi de 135 de mii de lei in acelasi ani si cu zero angajati si este controlat de o firma cipriota. Cealalata firma, Autoplast Engineering, este un producator de mase plastice, inregistrat in 2006, cu un angajat si cu un profit de 42 mii lei in 2011. Trebuie precizat ca prin aceasta privatizare, cele doua SRL-uri au intrat si in posesia celor 10 hectare de teren pe care se afla fabrica, in mijlocul Bucurestiului, langa Piata Obor. Vosganian sustine ca firmele s-au angajat sa continue activitatea companiei.

Despre cumparatori-informatii prezentate de AAAS

Blue Diamond Estate este parte a Grupului de companii Benevo, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucuresti. Michael Topolinski, presedintele grupului, are o experienta de 20 de ani nu numai in afaceri imobiliare, dar si in dezvoltarea activelor neperformante cu potential de profitabilitate ridicat, productie, insolventa, reorganizare si achizitii.

Autoplast Enginerring face parte parte din Grupul Magic, specializat in productie de echipamente industriale, vanzari si investitii, compania avand ca obiect de activitate proiectarea si executia elementelor si subansamblelor destinate in special industriei energetice.

Infiintata in 1882, S.C. Aversa S.A. este unul dintre cei mai importanti producatori de pompe centrifuge si axiale din Europa Centrala si de Est. De asemenea, este singura fabrica din Romania care are ca obiect de activitate cercetarea, proiectarea si fabricarea de pompe. In prezent, societatea se afla in faliment, conform sentintei civile 387/19.01.2012 si mai are 216 angajati.