Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, scrie, intr-o postare pe blogul sau, ca "asa cum se vad lucrurile acum", conservatorii vor merge singuri la alegerile europarlamentare din 2014, "realitate care grabeste o dezbatere ideologica serioasa".

"Asa cum se vad lucrurile acum, conservatorii romani vor participa singuri la alegerile pentru Parlamentul European, realitate care grabeste o dezbatere ideologica serioasa, pentru ca implica optiunea pentru o familie politica europeana (la alegerile trecute, alianta cu PSD a adus automat o optiune pentru grupul socialistilor)", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Liderul conservator arata ca, dupa 1989, confruntat cu necesitatea de a renaste ideologic, PC si-a cautat identitatea "fie in zona conservatoare britanica si germana, transant de dreapta, fie in zona mai 'centrista' a social-liberalismului".

"Dezbaterea interna din partid ar trebui sa clarifice aceasta cautare. Iar prin intermediul dezbaterii ar trebui identificat si partenerul european natural al conservatorilor romani: ALDE (liberalii si democratii), ECR (conservatorii si reformistii) sau EPP (popularii)", incheie Voiculescu.