Eugen Tomac a anuntat marti, inscrierea oficiala la tribunal a Partidului Miscarea Populara(PMP). La conferinta de presa Tomac a fost incadrat de fostii pedelisiti si actuali colegi de partid Teodor Baconschi, Cristian Predescu si Adrian Papahagi care, de altfel, fac parte din structura de conducere provizorie a noii formatiuni politice. In calitate de presedinte interimar al PMP, Tomac a declarat ca viitorul partid "este si va fi partenerul presedintelui Traian Basescu" iar prioritatea sunt alegerile europarlamentare din 2014.

Partidul Miscarea PopularaFoto: Agerpres

"Noi nu infiintam azi un nou partid, noi vrem sa infiintam un altfel de partid. Partidul Miscarea Populara se naste pe fondul unei asteptari populare reale din partea cetatenilor romanilor. Partidele de azi nu mai reprezinta o garantie pentru viitorul tarii noastre. Modelele de dezvoltare propuse de partidele politice au esuat. Noi vrem sa fim ce altii nu au putut fi sau nu si-au dorit sa fie: adevarata voce de dreapta a cetatenilor romani, o alternatativa credibila la USL pentru toti cetatenii cinstititi si corecti. A sosit momentul sa punem pe masa idei si politici noi", a declarat Eugen Tomac, presedintele interimar al noii formatiuni politice.

"Partidul Miscarea Populara va sustine fara rezerve integrarea europeana a Republicii Moldova", a mai spus Tomac.

"Este un partid de orientare de centru-dreapta, care are drept obiectiv sa recastige increderea oamenilro cinstiti si corecti. Suntem un partid crestin-democrat si liberal si credem ca e foarte important sa sublinem ca suntem si ramanem partenerii presedintelui Romaniei. Sustinem si vom continua sa sustinem reformele pe care seful statului le-a demarat. E foarte important, pentru ca tara noastra sa fie respectata si apreciata de partenerii nostri", a incheiat liderul formatiunii Miscarea Populara.

La conferinta de presa prilejuita de lansarea partidului Miscarea Populara a luat cuvantul si Adrian Papahagi, care a spus ca "Nu suntem Alba ca Zapada, asta nu e marul vrajitoarei, nu va va sta in gat, fiti alaturi de noi."

La randul sau, presedintele fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda a tinut sa precizeze ca Elena Udrea nu a avut niciun rol in lansarea partidului..

  • Marin Preda: Doamna Udrea nu a avut niciun rol in pregatirea statutului, in pregatirea programului viitorului partid, in pregatirea listei cu membrii grupului de initiativa national. Nimeni nu a mandatat-o sa faca un anunt pe care oricum l-a facut cu anumite dubii, cu anumite rezerve, nefiind sigura. (...) Probabil, doamna Udrea a avut o oglinda fermecata in care a intrebat: oglinda, oglinjoara care e cel mai frumos partid de dreapta din tara? Si cum i s-a spus ca nu e PDL, a anuntat ca a aparut un alt partid care probabil va fi cel mai important partid de centru-dreapta din Romania. 

Documentele necesare privind infiintarea Partidului Miscarea Populara au fost depuse marti la tribunal. Noul partid are drept sigla un mar iar culorile alese de membrii partidului sunt verde si albastru.Potrivit conducerii PMP, se vor organiza alegeri preliminare in vederea desemnarii candidatului la presedintia partidului.

Cu o zi in urma Elena Udrea a anuntat lansarea Partidului Miscarea Populara si numele presedinteleui interimar, Eugen Tomac intr-un interviu acordat Adevarul.ro.

"Maine se lanseaza Miscarea Populara, iar Eugen Tomac cred ca va fi presedinte interimar al partidului Miscarea Populara, pana la Congres. Inainte de alegerile interne din PDl, un coleg l-a propus pe Catalin Predoiu la sefia partidului, pentru a impaca taberele. Dupa alegeri, multi din tabara mea au vrut sa mergem mai departe intr-o miscare cu ideile noastre", a comentat ea, la Adevarul Live.

La scurt timp, Fundatia Miscarea Populara a trimis un comunicat de presa prin care anunta conferinta de presa pentru lansarea partidului.

Citeste si: