Noua Republica filiala Braila a anuntat miercuri ca a declansat actiunea de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului municipiului Braila, Aurel Gabriel Simionescu, pe care il acuza de proasta gestionare a banului public, transmite Agerpres.

Filiala Noua Republica il considera pe primarul Aurel Simionescu vinovat de pierderea procesului prin care Primariei Braila i s-a aplicat o corectie financiara de aproximativ 25 de milioane de lei, reprezentand 25% din valoarea lucrarii de reabilitare a Bulevardului Dorobantilor.

In caietul de sarcini pentru licitatia de atribuire a lucrarilor de modernizare a Bulevardului Dorobanti se cerea existenta unei statii de betoane la maxim 50 de kilometri de locul lucrarilor si a uneia de mixturi betoane la maxim 80 de kilometri, conditie considerata discriminatorie de Controlul Autoritatii de Audit din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, care a propus o corectie financiara de 24,49 milioane de lei.

Prin sentinta civila din 10 aprilie 2012 a Curtii de Apel Galati, Primariei Braila i s-a respins contestatia la masura luata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si a pierdut dreptul la recurs, sentinta ramanand definitiva.

Decizia organizarii referendumului de demitere a primarului Simionescu a fost luata avand in vedere "gravele incalcari ale legislatiei privind achizitiile publice in cazul atribuirii lucrarii de reabilitare a Bulevardului Dorobanti, prin construirea unui caiet de sarcini cu dedicatie si faptul ca terminarea lucrarilor la Bulevardul Dorobanti se va face din fonduri proprii, in conditiile in care nu sunt bani pentru incalzirea scolilor, asfaltarea tuturor strazilor din cartierele municipiului si finalizarea retelei de canalizare din cartierul Radu Negru, Lacu Dulce si Chercea".

La intrebarea ce sanse de reusita are demersul de suspendare a primarului, vicepresedintele PNR Braila, Florin Dragan, a spus ca "nu succesul este masura tuturor lucrurilor in viata" si ca demersul urmareste aspecte calitative mai degraba, decat cantitative, ca este important ca brailenii sa se revolte in fata nedreptatilor, sa sanctioneze proasta administrare, sa nu mai accepte risipa banilor publici.

"Nu se poate ca nimeni sa nu raspunda pentru o paguba de asemenea amploare. Primarul este un administrator. Daca ar fi fost in mediul privat, actionarii l-ar fi schimbat pe loc. Noi speram ca domnul primar sa inteleaga gravitatea situatiei si, pentru a evita o situatie jenanta, sa ia in calcul demisia", se arata intr-un comunicat remis miercuri de PNR Braila.

Primarul Brailei vede referendumul pentru demiterea sa drept o pierdere inutila de timp, nervi si bani

Primarul de Braila, Aurel Simionescu, a declarat joi ca actiunea de strangere de semnaturi, demarata de Noua Republica filiala Braila, pentru organizarea unui referendum pentru demiterea sa, este "o pierdere inutila de timp, nervi si bani" si ca mult mai nimerita ar fi o consultare a cetatenilor in legatura cu proiectele majore pe care si le doresc in oras.

"Eu cred ca unii, din lipsa de ocupatie, isi gasesc o treaba de genul acesta. Noi trebuie sa mergem mai departe si sa ne rezolvam problemele. Avem proiecte pe care trebuie sa le continuam. Astfel de idei nu fac decat sa creeze o stare de tensiune. Eu le-as propune sa facem o dezbatere publica, in care sa ii intrebam pe braileni despre proiectele majore pe care si le doresc in Braila. Daca in toata aceasta perioada ar fi stat cineva degeaba, nu am mai fi avut investitii in valoare de 200 de milioane de euro", a declarat primarul Aurel Simionescu.