Europarlamentarul Monica Macovei, candidat la presedintia Partidului Democrat Liberal, spune ca exista posibilitatea ca PDL sa se scindeze daca alegerile pentru presedintia partidului, din 23 martie, nu se vor desfasura corect, potrivit Agerpres.

Macovei s-a aflat luni seara la Arad, pentru a se intalni cu delegatii la Conventia Nationala a democrat-liberalilor.

'Cred ca unitatea partidului este pusa in pericol de corectitudinea cu care se vor desfasura alegerile. Daca acestea nu se vor desfasura corect, cred ca s-ar putea ajunge chiar pana la scindarea partidului.(...) Din punctul meu de vedere, pericol de rupere a partidului ar putea apare in cazul in care alegerile nu vor fi corecte. Pe de alta parte, apropos de excluderi si de posibila rupere a partidului, vreau sa va reamintesc ca, in urma cu cateva zile, Vasile Blaga a afirmat ca ii va exclude din partid pe cei care au fost facuti ministri peste noapte sau europarlamentari fara sa aiba nu stiu cata vechime in partid. Este clar ca aici sunt vizate doua nume: Monica Macovei si Cristian Preda. (...) Deci nu ma intrebati pe mine de ruperea partidului, ci pe Vasile Blaga', a afirmat Monica Macovei.

Ea le-a spus celor prezenti ca a decis sa candideze la presedintia formatiunii ca urmare a rezultatelor inregistrate de PDL la alegerile parlamentare, dupa ce a vazut ca cei care au pierdut alegerile nu si-au prezentat demisiile.

'Am decis sa ma inscriu in aceasta lupta, care are ca obiectiv schimbarea actualei conduceri a partidului, chiar daca stiam ca este foarte grea. Pe de alta parte insa stiu ca schimbarea trebuie facuta acum, pentru ca, daca o vom face peste 1 an sau peste 2, o vom face degeaba', a precizat Monica Macovei.

Macovei a reiterat faptul ca va renunta la calitatea de europarlamentar in cazul in care va castiga mandatul de presedinte al partidului. Ea a fost insotita la intalnirea care a avut loc in sala de sedinte a Consiliului Judetean Arad, de Adrian Papahagi, unul dintre membrii staff-ului sau electoral.

In sala au fost prezenti aproximativ 150 dintre delegatii PDL Arad la Conventie, intre acestia aflandu-se Nicolae Iotcu, presedintele CJ Arad, ex-prefectul Laurentiu Calin Bibart, fostii deputati Adrian Nitu, Iustin Cionca si Marius Gondor, primari si viceprimari in exercitiu, consilieri judeteni, consilieri locali, insa a lipsit chiar primarul municipiului, Gheorghe Falca si parlamentarii democrat-liberali din Arad.