Premierul Victor Ponta a anuntat ca a cedat si nu mai sustine ideea ca in colegiul din Sectorul 4, ramas vacant dupa demisia lui Voiculescu, sa nu fie organizate alegeri, astfel ca vor fi alegeri, atentionandu-i insa pe cei de la PDL ca ar putea sa le para rau cand vor vedea ca obtin 2-3%, relateaza Mediafax.

Intrebat de jurnalisti daca isi mentine pozitia conform careia nu ar mai trebui organizate alegeri partiale in colegiul din Sectorul 4, ramas vacant dupa demisia lui Dan Voiculescu din Senat, in conditiile in care liderul PNL, Crin Antonescu, sustine o opinie contrara, Ponta a raspuns : "Nu, nu o mai mentin".

El a explicat ca ideea de la care a pornit a fost ca si asa sunt prea multi parlamentari si ca, pe masura ce devin locuri vacante, sa nu mai fie organizate alegeri, astfel incat, treptat, sa fie redus numarul de parlamentari.

"Am vazut ca unii au strigat acum ca e dreptul nu stiu cui... domnul Antonescu a spus 'dom'ne, sa nu creada cei de la PDL ca nu vrem sa facem alegeri'. Noi tocmai am avut alegeri partiale si am castigat 6 din 6, cu totul, iar PDL, care tipa foarte tare ca vrea alegeri in colegiul din Sectorul 4, a luat vreo 5%. Facem alegeri si in colegiul din Sectorul 4, si in eventuale alte colegii... daca asa se considera ca este bine, OK. Am cedat eu si facem alegeri, dar sa nu le para rau celor care au strigat foarte tare ca vor alegeri. Am vazut o groaza de amatori ingrijorati ca nu. Facem, poate cand o sa ia 2-3% s-ar putea sa zica de ce nu m-au sprijinit pe mine in idee. USL oricum este in continuare favorit si in Bucuresti si cred ca vom castiga acest mandat fara mari probleme, dar era ideea mea sa incercam sa nu mai ramanem 590 si cati sunem, pe masura ce se elibereaza. E in regula, facem alegeri", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca opinia sa politica este ca nu ar mai trebui organizate alegeri partiale in colegiul din Sectorul 4 vacantat in urma demisiei lui Dan Voiculescu din Senat, el apreciind ca motivul tine de numarul mare de parlamentari existent deja.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat insa, tot marti, ca in colegiul ramas vacant in urma demisiei lui Dan Voiculescu din Senat ar trebui organizate alegeri partiale, motivand prin faptul ca cetatenii din sectorul 4 al Capitalei trebuie reprezentati in Parlament.

In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

Dan Voiculescu a castigat in urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator in Colegiul 8 din circumscriptia 42 Bucuresti.