Elena Udrea a anuntat marti ca va candida la presedintia PDL, afirmand ca poate sa se bata cu "Ponta, Antonescu si Voiculescu".

Elena UdreaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Electoratul de centru-dreapta asteapta ca Partidul Democrat Liberal sa fie din nou un partid viu, nu mort cum spun adversarii nostri. Candidez pentru viitorul partidului, nu impotriva trecutului sau", a spus ea, in fata ziaristilor.

Ea si-a exprimat speranta ca va urma "o competitie frumoasa, care sa ajute PDL, si nu "o disputa din care sa aiba toata lumea de suferit".

Elena Udrea a precizat ca a discutat cu "foarte multi" colegi din partid si isi va prezenta motiunea pentru congresul din 23 martie "in teritoriu".

"Sper sa fie semnalul pe care PDL il asteapta ca sa redevina partidul acela viu, activ, de pe scena politica romaneasca", a continuat Udrea, adaugand: "Avem nevoie de un partid viu care sa nu mai permita adversarilor sai sa spuna ca e un partid mort".

Ea a adaugat ca "exista o idee" ca membrii biroului permanent national sa fie alesi pe lista candidatului la presedintie, pe care nu o agreeaza, in conditiile in care "statutul actual prevede ca membrii sunt alesi individual".

"PDL a fost un partid de lider (Traian Basescu, n.r.), nu mai avem liderul care sa traga in sus partidul de unul singur. E nevoie de o echipa si de o viziune", a subliniat Udrea.

Intrebata daca este pregatita societatea romaneasca pentru ideea ca o femeie sa conduca un partid politic, Elena Udrea a exemplificat cu cazul lui Victor Ponta: "Am vazut ca PSD a fost pregatit sa aduca in fruntea lui un tanar, pe dl Victor Ponta, o optiune fara multe sanse pentru analisti dar care s-a dovedit de succes".

In opinia sa, aceasta candidatura reprezinta "e un semnal si pentru electoratul feminin si pentru cel tanar": "Poate e momentul ca intr-o competitie reala in Romania sa intre o femeie sa si castige".

Ziaristii au intrebat-o daca aceasta candidatura ar putea fi urmata si de intrarea in cursa pentru alegerile prezidentiale. "E mult, mult prea devreme", s-a multumit Elena Udrea sa comenteze.

Elena Udrea a castigat un mandat de deputat in judetul Neamt, prin redistribuire, la alegerile legislative de la finele anului trecut.

La inceputul acestui an, Elena Udrea afirmase ca nu va candida la sefia partidului, dupa ce Victor Ponta o numise "viitoarea presedinta a PDL".

"Nu, nu candidez la presedintia partidului. Daca vrem sa oprim aceasta fierbere, exista dorinta de a se tine Conventia si de a avea posibilitatea de a opta pentru o echipa, poate fi tot a domnului Blaga, nu trebuie neaparat schimbat Blaga", afirma Udrea, in 9 ianuarie.

In vara anului trecut, Elena Udrea a demisionat de la presedintia organizatiei Bucuresti, dupa ce PDL a pierdut, in urma alegerilor locale, cele doua primarii de sector pe care le avea in Bucuresti, realizand scoruri sub media partidului.

Candidatul PDL la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana a obtinut 16,49%, contracandidatul sau Sorin Oprescu, sustinut de USL, a avut 55,71 % din voturi, castigand alegerile din primul tur.

Candidatura lui Silviu Prigoana, care a si demisionat ulterior din PDL, a fost atunci contestata de mai multi lideri democrat-liberali.