Guvernul a confirmat, intr-un comunicat de presa, ca premierul Victor Ponta a avut joi o intrevedere cu presedintele Romaniei Traian Basescu, principalul punct pe agenda discutiilor fiind apropiata vizita a delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti.

"In cadrul acestei intalniri s-au abordat si alte teme de importanta pentru anul 2013. Intalnirea s-a desfasurat in cadrul institutional normal Guvern-Presedintie", precizeaza guvernul, in comunicatul citat.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Oprea, a declarat ca intalnirea "a durat mai bine de o ora si jumatate".

Potrivit acestuia, in aceasta intalnire "s-au discutat chestiuni legate de bugetul Romaniei pe 2013 si de finantarea deficitelor".

Intalnirea un fusese prevazuta in programul niciunuia dintre cei doi oficiali.

Reamintim ca Victor Ponta si presedintele Traian Basescu au semnat, inainte de desemnarea noului premier, un "Acord de colaborare" care contine "principii si valori comune" legate de orientarea strategica a Romaniei in ceea ce priveste apartenenta la UE si NATO, dar si reguli de "conduita publica a celor doi semnatari" legate de modul de adresare si evitarea confruntarilor publice.

Una dintre prevederile surprinzatoare (punctul 7) este stabilirea unui mecanism de solutionare a disputelor dintre presedinte si premier.

Acest acord a fost inmanat si unor lideri europeni.