Gigi Becali a afirmat luni ca, daca UDMR va fi cooptat la guvernare alaturi de USL, isi da demisia din USL si din PNL, intr-o interventie la Romania TV in care a sustinut ca va prelua conducerea grupului PPDD, al minoritatilor si "cativa din PDL".

"UDMR nu mai are ce cauta in combinatie guvernamentala in Tara Romaneasca, trebuie sa termina cu ei definitiv", a declarat Gigi Becali, recunoscand insa ca in USL este "un nimeni", dar asta nu-l impiedica sa-si spuna parerea.

"Daca UDMR va fi cooptat la guvernare eu va spun acum la revedere, a doua zi mi-am dat demisia si din USL si din PNL. Inseamna ca sunt ca ceilalti, compromisuri. V-a dat Dumnezeu atata majoritate incat va puteti permite sa nu mai faceti compromisuri politice", a spus Becali, care a castigat un fotoliu de deputat pe listele USL.

Inainte de a vorbi despre UDMR si eventualitatea plecarii din USL, Gigi Becali a sustinut, intr-o interventie telefonica, ca va deveni "liderul grupului PPDD, pentru ca sunt baiat destept", cu scopul de a face o "majoritate constitutionala".

"Eu o sa-i atrag pe acesti oameni. Vreo 10 - 12 dintre ei i-a bagat finul meu Pandele, i-a inflitrat la PPDD. Aia nu sunt ai USL-ului? Sunt foarte multi infiltrati acolo. O sa am cel putin 30 care o sa vina, ba din partea finului Pandele, ba din partea lui cutare, ba din partea lui cutare", si-a explicat el strategia.

Gigi Becali a afirmat ca ii pare rau ca Dan Diaconescu nu a intrat in Parlament, deoarece il "iubeste" pe acesta, dar s-a certat cu el pentru ca "mintea prea mult".

"O sa iau si minortatiel minoritatile, nu trebuie conduse? Eu sunt cavalerul luminii in Parlamentul Romaniei, razboinicul Luminii si voi conduce minoritatile, PPDD si cativa din PDL. Eu nu sunt un sclav de partid, eu ma numesc Becali, nu sunt sclav de partid", a continuat acesta, precizand insa ca nu este insa "tradator", ci un "om de echipa care merg la lupta pana la moarte cu omul cu care plec la brat".

"Am plecat la brat cu dl Antonescu. Voi avea o intalnire si vom pune lucrurile la punct. Daca sunt de acord, bine, mergem mai departe, daca nu sunt de acord, nu sunt de acord, nu sunt tradator, toata viata o sa fiu alaturi de tine, dar ne despartim, ce, eu sunt cersetor?", a argumentat liderul PNG.

"Eu imediat construiesc o noua forta politica de dreapta, asta e misiunea mea, sa construiesc dreapta romaneasca, o sa vedeti", a spus Gigi Becali, precizand ca peste patru ani nu va accepta drept candidati pentru parlament decat doctori, profesori universitari, academicieni, avocati sau ingineri.

Intrebat cum comenteaza faptul ca el nu are astfel de studii, finatatorul Stelei a replicat: "Eu sunt doctorul vietii, eu sunt imparatul, imparatul nu are nevoie de studii, are nevoie de ungere de la Dumnezeu".

Gigi Becali a precizat ca PNG nu a fost desfiintat iar el a oferit mai mult "in combinatia asta" cu USL, aducand 3-4% in plus.

"Nu am sa-mi pierd sufletul si mantuirea ca sa spun minciuna in parlamentul Romaniei, oricare ar fi strategia oricarui partid", a mai spus acesta.