Evenimentul de lansare a candidatilor Uniunii Social Liberale pentru colegiile din Bucuresti la alegerile parlamentare din decembrie a inceput, joi dupa-amiaza, la Sala Palatului, informeaza Agerpres. Potrivit agentiei de presa, la eveniment ar lua parte circa 5.000 de persoane. Sunt asteptati sa ia cuvantul co-liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, anunta posturile de stiri.

UPDATE (21:10) Potrivit Digi 24, lansarea candidatilor USL a fost tulburata de doua incidente. Un grup de protestatari care au fost in Piata Universitatii la manifestatiile de la inceputul anului au strigat in timpul discursului presedintelui UNPR, Gabriel Oprea, acuzandu-l ca este responsabil de faptul ca locotenentul Alexandru Gheorghe, prezent la manifestatiile din iarna, a fost dat afara din armata.

In timpul discursului presedintelui PC, Daniel Constantin, la balcon s-a iscat un scandal intre protestatarii de la Universitate si unul dintre organizatori, care a incercat sa-i scoata din sala, arata Digi 24.

UPDATE (20:40) La finalul reuniunii USL de la sala Palatului, liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat ca nu vede posibila o viitoare guvernare cu democrat-liberalii, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, in cazul in care Alianta Romania Dreapta ar lua peste 20% la aceste alegeri, ipoteza avansata de presedintele PDL, Vasile Blaga, informeaza Agerpres.

"Am vazut ca si statutul meu personal incepe sa se amelioreze in intentiile dlui Vasile Blaga, ceea ce ma face desigur mai optimist, in ciuda varstei mele inaintate. Nu are cum face dl Vasile Blaga o propunere in sensul acesta (de a face guvern cu PNL - n.red.), pentru ca PNL este fondator al USL, PNL a fost, este si va fi pana cand va exista USL o parte componenta a acesteia si a respectat si isi respecta si in opozitie si la putere toate angajamentele si, ca atare, nu avem cum pe un asemenea subiect sa avem un dialog cu Vasile Blaga si cu PDL, deci inca o data ii multumesc, pentru ca e vorba sa fim politicosi", a declarat Antonescu.

Liderul liberal a calificat totodata declaratiile pe tema implicarii unor servicii ca fiind "mahala".

"Nu am nicio parere, pentru ca daca despre domnul Mihai Razvan Ungureanu mai putem sa vorbim, mai ales in afirmatii din acestea care au o miza importanta, pentru ca implicarea sau non-implicarea serviciilor speciale in viata politica e o tema importanta, majora, indiferent daca o discuta Ungureanu (Traian - n.red.), Mihai Razvan Ungureanu, eu sau altcineva. Ce incearca sa ingaime dl Traian Ungureanu, aia este propaganda de partid. ARD este slabuta, de proasta calitate si nu am ce sa comentez. Poate face un dialog cu dl Becali (Traian Ungureanu - n.red.), ca dl Becali are chef de dialog", a precizat co-liderul USL.

UPDATE (19:24)Declaratii Victor Ponta:

  • Sunteti cea mai puternica organizatie a USL din tara, sunteti insa organizatia care are cea mai mare responsabilitate fata de toate celelalte organizatii ale USL. Aveti cea mai puternica echipa. In ce alt judet ar putea sa mai candideze doi fosti premieri? Ii salut cu respect pe domnul Ciorbea si domnul Tariceanu. Sunteti cea mai puternica echipa. Orice alegator din aceasta tara, si de la mine din colegiu de la Targu Jiu, si de la domnul Constantin de la Pitesti, si din colegiul domnului Antonescu din Alexandria, toti pana la urma se uita la ceea ce se intampla la Bucuresti.
  • Cand vorbim de Romania puternica, vorbim de un guvern USL puternic si, va spun, 40 de deputati si senatori ai Bucurestiului, 40 de colegi care vor fi alesi prin munca si prin sprijinul USL reprezinta 15 la suta din majoritatea parlamentara de care guvernul are nevoie. Fiecare dintre candidati va sprijini in viitorul Parlament un guvern USL pentru o Romanie puternica. Tratati cu respect aceasta campanie
  • In care sa spunem clar ce face presedintele, ce face Parlamentul, ce face Guvernul, ce face Curtea Constitutionala. Acea Constitutie in care sa spunem in primul articol ca nu exista un interes national superior celui exprimat de catre cetatenii Romaniei la vot. In acelasi timp, nimeni nu poate sa reprezinte cu adevarat romanii in calitatea de presedinte al Romaniei decat daca bucurestenii il sprijina
  • Aveti aici, in Bucuresti, o administratie locala in totalitate apartinand USL. Si faptul ca USL l-a sprijinit in campanie pe Sorin Oprescu cred ca a fost alegerea corecta. Faptul ca [...] cele sase primarii au in acest moment primari si majoritate USL este un lucru bun. Ii felicit pe primarii care si-au recastigat mandatul si mai ales pe cei doi, pe Robert Negoita si pe Rares Manescu, care au aratat ca au putut castiga si acolo unde PDL credea ca putea stapani fara rival. Vin si va spun ca, in aceste conditii, in care oamenii au avut incredere in USL, in care oamenii au votat USL la alegerile locale, aveti obligatia sa intelegeti ca ceea ce apreciaza cel mai mult bucurestenii este ideea de Uniune Social Liberala. Oamenii vor in Bucuresti candidati importanti, dar mai ales vor un vot politic pentru o forta politica in care sa aiba incredere
  • Sigur ca am vrut sa scapam Bucurestiul, Romania de PDL, de regimul Traian Basescu, dar, dincolo de asta, deja suntem foarte aproape de momentul in care bucurestenii, in primul rand, si apoi cei din tara vor spune 'ce faceti cu voturile pe care vi le-am dat, cu increderea pe care v-am dat-o' si am incercat sa definim ceea ce ne dorim mai departe, cu ceea ce la inceput a fost doar un slogan de campanie, dar care incepe sa capete contur - o Romanie puternica, care sa conteze pentru fiecare dintre noi, care sa conteze in afara granitelor tarii
  • Astazi, inainte de a veni la dvs., am avut placerea de a discuta cu presedintele tarii. Ceea ce insa am discutat se refera la Romania, la modul in care partenerii nostri europeni vor aloca in 2014 - 2020 fondurile europene de care Romania are nevoie pentru sanatate, agricultura, dezvoltare regionala, mediu, pentru organizatiile neguvernamentale. Si este pentru prima data cand am spus si am sustinut ca Romania trebuie sa se comporte ca o tara puternica.
  • Nu trebuie doar sa se duca (la Bruxelles- n.red.) sa primeasca deciziile in plic. Noi cerem respect de la partenerii nostri (sursa: Agerpres)

UPDATE (19:00) Crin Antonescu ia cuvantul amintindu-le participantilor de victoria lui Sorin Oprescu in alegerile locale din 2008 pentru Primaria Bucuresti. Trece in revista lansarea Uniunii Social-Liberale, castigarea unui al doilea mandat la Primaria Generala de catre Sorin Oprescu si succesul uniunii in alegerile locale de anul acesta.

  • Asa cum nu mai au primar general, majoritate in Consiliul General, primari de sector, oamenii lui Traian Basescu care si-au batut joc de aceasta tara si acest oras nu vor mai avea niciun parlamentar de Bucuresti, pentru ca astazi suntem uniti, luptam impreuna si impreuna, de la Calin Popescu-Tariceanu la Gigi Becali, vom invinge, pentru ca ultimele lor sperante prin care incearca sa-i convinga pe romani nu ca ei au fost buni si noi nu suntem in stare sa guvernam, ca nu vom fi in stare sa ramanem uniti la victorie nu au nicio baza.
  • Se pare ca unii au probleme cu memoria si nu pot retine numele premierului dupa 9 decembrie. Le mai spun inca o data. Il cheama Victor Viorel Ponta.

Sub sloganul "Uniti pentru dreptate/ Uniti in fata istoriei/ Uniti pentru Romania puternica", ce ruleaza pe un ecran urias, pe scena se afla cei 40 de candidati ai USL la Camera Deputatilor si Senat.

Inaintea manifestarii propriu-zise, participantii au putut viziona mai multe imagini de la lansarea candidatilor USL pe tara, care a avut loc la Arena Nationala.